Herr A

Herrlaget avslutar seriespelet 2022 på bästa möjliga sätt.

Publicerad 2022-10-09 12:23
Stark upphämtning resulterar i vinst mot annars överlägsna seriesegrarna Skå IK.

Herrlaget åkte lördag förmiddag till Ekerö för att avsluta seriespelet i H6B. Motståndare var Skå IK som inte förlorat på hela säsongen och hade säkrat seriesegern för ett antal omgångar sen.

IFK hade säkrat andra platsen så matchen hade ingen större betydelse för tabellen men vi såg fram emot en bra match mellan de två bästa lagen i serien.

Skå kom ut starkt och innan det gått 40 min hade man tagit ledningen tre gånger om, så 3-0 i paus var fakta.

IFK hämtade ny kraft och beslöt att ge järnet de sista 45 min för säsongen. Man måste ta hatten av för hela truppen, då man under avslutande 45 minuter gör 4 mål utan att släppa till några i eget och när domaren blåser av matchen står det 3-4 på resultattavlan.

IFK har därmed lyckats besegra Skå som ända laget i serien, man har befäst sin andra plats i serien samt med alla sannolikhet kvalificerat sig till spel i div 5 säsongen 2023.

Truppen har tillsammans med J-truppen vunnit SSH6 och även där kvalificerat sig för uppflyttning till SSH5 säsongen 2023.

IFKs herrseniorer har gjort en väldigt stark säsong på alla plan och vi kan konstatera att det långsiktiga arbetet som föreningen satsat på börjar ge resultat.

Den sportsliga ledningen har redan börjat fokusera på kommande uppgifter såsom Stockholm Cup, säsongsplanering, trupp sammansättning, samarbetsutvecklig med Herr J mm.