Motståndare: Skå IK & Bygdegård

Spelplats: Viksjövallen 2

Start 11: Sillen, Danne, Ogge, Josi, Johan W, Malle, Victor, Rasmus, Ohlsson, Persson, Eddie

Avbytare: Jack, Herman, Läppen, Alex E, Oscar F

Vi inleder serien hemma på V-vallen en trevlig lördag eftermiddag. Vädret är skönt om än lite blåsigt. Båda lagen verkar taggade och det finns energi i luften. I den andra minuten uppstår ett missförstånd i IFKs straffområde vilket resulterar i en felpassning som ger en Skå spelare öppet mål. 0-1 innan matchen har börjat är inte bra men det skulle bli värre. Minuten efter avspark kommer Skå fram på högerkanten och en bra djupledsboll ger friläge som Skå gör mål på. 0-2 efter tre minuter och tungt, riktigt tungt. De första 15 minuter sitter Skå på matchen och har även ett friläge som Jacob räddar.

Efter första kvarten börjar IFK långsamt hämta sig från chocken. Grabbarna börjar få tag i bollen och får till lite spel, men Skå är fortfarande etta i de flesta närkamperna och fram för allt reella och härligt tuffa.

IFK byter in flera spelare från bänken för att försöka få till en nytändning och Jack kommer in på topp för att få in energi. I den 24 minuten resulterar detta i en reducering. En långboll fastnar lite i vinden och Jack får en tå på bollen som går över Skås målis, Jack är vaken och slänger sig fram och språngnickar in bollen innan Skås försvarare hinner fram. Ett lite slumpartat mål som ger IFK fri biljett in i matchen. Laget växer av målet och killarna börjar kliva in i närkamperna på ett kraftigare sätt vilket resulterar i att IFK tar över matchen mera och mera.

Det blir inga flera mål i halvleken och IFK har trots den svåra inledningen kommit in i fighten och gett sig en möjlighet att vända.

Det är tydligt att det är ett nytt IFK som kommer ut till andra halvlek. Det full fart direkt och ett framåtlutat IFK parkerar på Skås planhalva. Det skapas chanser direkt som resulterar i 2-3 hörnor i första minuterna i andra. Efter 5 minuter får Persson en fin djupledsboll från Victor, Persson kliver förbi sin back och placerar bollen i nät och IFK har kommit tillbaka i matchen. Laget fortsätter att trumma på och har ett par tre öppna lägen utan att lyckas få bollen förbi Skås målis. Det bästa läget uppstår efter ett fint passningsspel och ett inlägg som skär igenom Skås straffområde, Malle och kastar sig fram för att få en fot på bollen vilket han lyckas med men tyvärr får han inte riktigt träff och bollen går i ribban.

Under denna period av matchen skapar IFK chanser som ska resultera i mål, men det vill sig inte riktigt och då händer det som ofta sker i denna typ av match. Skå kommer i 73 minuten fram på vänsterkanten i ett av sina få anfall i andra halvlek. Skå lyckas slå ett fint inlägg till bortre stolpen som man nickar i mål. IFK fortsätter oförtröttat att kämpa på för att nå en kvittering men det vill sig inte idag. Man skapar ett par möjligheter och bollen studsar runt målet ett par gånger men Skå lyckas med tur och skicklighet att försvara sin ledning.

Domaren blåser av matchen efter 93 minuter och vi kan konstatera att IFKs herrlag förlorat premiären med 2-3. Det är relativt enkelt att kunna konstatera att man inte har råd med att "ge bort" mål. Laget får bryta ihop och komma igen.