Herr A

IFK Viksjö - Nockebyhovs IF 22-05-29

Hemmamatch i 6B mot Nockebyhovs IF, vädret på vallen denna dag klart bättre än tidigare i veckan och vi har en vädermässigt sommarlik temperatur vid matchstart.

Vi möter Nockebyhov som verkar vara ett ungt gäng med många duktiga spelare, gissningsvis har flertalet spelare tidigare spelat i BP som valt att fortsätta utveckla sin spelglädje i annan förening än.

Första 15 min av matchen känns väldigt utforskande lagen emellan, majoritet av boll har vi samt att vi tillbringar mest spel på motståndarnas planhalva.

Vi märker att motståndarnas toppar är snabba och tekniska i de omställningar de har, dock är våra backar hårt jobbandes de med och kliver in bra och stoppar de försök som görs.

Många av våra offensiva besök hos motståndarna får vi inte riktigt till, men några anfall resulterar i farligheter. Ett läge där Jack sliter och jobbar ger det effekt och efter att Jack fått tag i bollen sätter han den bakom motståndare målvakten i den 33:e matchminuten. 1-0 Härligt!

Vi har klart bra moment i matchen och vi kommer till flertalet avslut. Motståndarnas målvakt har en väldigt bra dag och gör under matchen en del "omöjliga" räddningar och lyckas värja målet med beröm godkänt, tråkigt för vår del men all heder åt Nockebyhivs målis.

I halvlek blir det pepp snack samt vad vi ska se upp med i motståndarnas spel.

Andra halvlek går igång och även den börjar med mycket spel på mittplan. Vi har några anfall men vi får inte riktigt till avsluten som vi vill plus att motståndarnas målvakt som nämnt ovan har en bra dag och motar våra försök.

Matchen rullar på och vi börjar bli lite otydliga i vårt spel, det tillsammans med att Nockebyhov lyfter sitt spel för att försöka kvittera gör att vi ibland spelar bollen på ineffektivt sätt.

Matchen har en hel del kampmoment vilket resulterar i avblåsningar och spelavbrott.

Matchen går mot full tid och vi märker att domaren lagt till tid, lite oklart varför men det är bara gilla läget och tugga på tills domaren blåser.

Trollet beslutar att visa, istället för att snacka och tar en offensiv raid, kliver in mot motståndarnas straffområde. Där använder han sin vänsterdoja för att få in bollen i motståndarnas mål och vi gör mål i 92:a matchminuten. 2-0 dubbelt Härligt!


Någon minut senare blåser domaren av matchen och vi kan hämta hem 3-pinnar, värdefullt helt klart men några fler mål tycker vi att vi borde fått in. Hade motståndarnas målvakt inte en dag som Real Madrids målvakt Courtois hade i CL finalen och gjort en så härlig insats som han gjorde så hade vi vått in några baljor fler helt klart.

Härlig insats av truppen idag i en svårt match trots allt, ingen nämnd ingen glömd.

Ny match på fredag 3/6 borta mot FK Bromma.

IFK Viksjö

Avslut 13

Avslut på mål 10

Hörnor 11

Varningar 2

Nockebyhovs IF

Avslut 2

Avslut på mål 1

Hörnor 5

Varningar 3

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub