Herr A

IFK Viksjö - Ursvik IK 22-03-13

Dags för träningsmatch igen och chans till revansch från vår förlustmatch i Stockholm Cup som ärligt var lite sur.

Vi möte dagen till ära Ursvik som är en bra förening med en stor ungdomsverksamhet, deras herr spelar i div 5 och vi har fått möjlighet att möta dom i en träningsmatch denna underbart soliga söndag där vårvärmen gör sig påmind.
Vi har även fått möjlighet att låna i 4 spelare från J-laget, vilket gör att vi sammanlagt har 6 st -04 spelare med i dagens trupp. Härligt!

Matchen kommer igång och är lite trevande till en början, båda lagen känns under de första 10 lite avvaktande. Vi försöker komma igång med vårat spel
och det börjar ge effekt i matchen. Olsson gör en väldigt bra offensiv stöt i ett tillfälle där en av motståndarnas mittfältare står felvänd, vi vinner boll och lägger bollen ut på vänsterkanten. Inlägg kommer och i läget som följer så får Malle fatt i bollen och sätter den tryggt i mål.

1-0

Vi känner att vi har go känsla på planen och har övertaget i matchen, Malle vinner boll högt upp i plan och tackar sig själv för chansen och sätter igen bollen tryggt i mål.

2-0

Vi fortsätter med att försöka våga spela vårat spel, i mitten av första märks det att vi inte riktigt håller disciplinen i press-spel och det resulterar i att motståndarna får några chanser till att kliva in mot våra mål. Noa som vi fått hjälp av idag i mål avvärjer dock motståndarnas chanser på ett bra sätt och vi håller nollan.

Vi kommer in i matchen igen och trummar på, ett av de chanser vi får leder till att Jack sliter som en terrier och ser till att ge sig en målchans. Bollen skjuts mot högra krysset men motståndarnas målvakt sträcker ut sig och gör en fenomenal räddning.
Mot slutet av första har vi flertalet chanser men bollen vill inte in och domaren blåser av första halvlek.

Andra halvlek kommer igång och vi märker att Ursvik mer försöker att spela sig igenom vårat mittfält, några bra konmbinationer av dem leder till några chanser men det känns inte direkt farligt.
ca 10 minuter in i andra kommer vi tillbaka till samma typ av känsla som i första, vi har spelet och står för de farliga chanserna,

i 55 vinner vi boll, Jack passar Malle som tackar för chansen och rullar in sitt tredje mål för dagen.

3-0

Vi går ner oss något i tempo, men spelarna märker dels själva detta och efter lite uppmaning så kommer vi in i matchen igen.
Vi vill inte tappa fokus och bjuda på några mål denna match.

Vi trummar fortsatt på och 78:e så har vi en bra sekvens där Elias är inblandad, det slutar i att Elias tryggt placerar bollen i mål och vi gör vårat 4-0 mål.

4-0

Resterande delen av matchen känns det att motståndarna tappat motivationen, mycket tack vare att vi haft spelet och att vi inte bjudit på något mål.

Domaren blåser av i matchen och vi inkasserar en vinst.

Bra spelat idag och kul att vi med 4 spelare från J i dagens trupp presterar, inte bara resultatmässigt utan att vi även spelar med fantasi och kreativitet.