Herr A

FC Djursholm - IFK Viksjö 190415

I vår premiärmatch i div 5 norra ställdes vi mot Djursholm på fina Djursholms IP.

Efter en bra försäsong fanns det förhoppningar om ett bra resultat i denna match.

Djursholm spelade i div 4 förra året och har som målsättning att studsa tillbaka direkt så det kändes laddat innan match. Matchen startar med ett bra tempo och båda lagen ställer om bra och skapar ett par chanser. Djursholm har ett par spelare som är riktigt duktiga och vassa när de ställer om med lite längre precisa bollar. FC tar ledningen med 1-0 i av dessa omställningar när vi inte tar hemjobbet. Efter detta mål äter vi oss in i matchen och i halvlek känner vi oss trygga i att vi kan vända matchen.

De första 20 minuterna i den andra halvleken är våra vi kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg och skapar många bra chanser men kan inte få in bollen och då vet man hur det brukar bli. Djursholm gör 2-0 och uppförsbacken blir tung. Vi gör ändå ett rättvist försök att gå för det men i matchen allra sista minut skapar Djursholm ett friläge och Emir rusar och försöker avvärja tyvärr han tar han bollen med händerna utanför straffområdet och blir utvisad. Frisparken blir matchens sista och tyvärr mål. 3-0 stora siffror i en jämn match men så kan det bli när man inte får in bollen det är ju själva syftet med fotboll och denna dag lyckades vi inte. Det är alltid tråkigt att förlora men tycker vi spelmässigt gör en helt ok match, inställningen var det heller inget fel på så vi knyter nävarna och biter ihop till nästa match mot Erikslund hemma på viksjövallen 2 annandag påsk kl 1400 . Vi gratulerar Djursholm till segern och tackar även domartrion för en väl genomförd match.