Herr A

IFK Viksjö - Parsian Väsby IF (div5) 220320

Då var det dags igen.

Träningsmatch på Järfällavallen en solig och varm söndag, första matchen denna säsong där underställströjor inte var efterfrågat av truppen.

Vi möter Parsian Väsby IF som spelar i division 5 Norra. Vi har spelat mot Parsian i serien och då var tighta matcher mot ett roligt och skönt skönt. Parsian är fortfarande härligt och bra gäng. Vi inser att detta kan bli en av de svårare motstånden vi möter under försäsongen vilket är kul och en utmaning för oss att aktivt våga spela vårt spel.

Vi hade en del sjukdomar och bortresta spelare vilket innebär att vi till dagens match har endast 3 avbytare på bänken men som vanligt en stark sådan.

Vi har även dagen till ära stöttning från J-laget med två spelare, kul att man vill hjälpa oss och vi vet att J spelarna har bra kvalitet och definitivt inte ber om ursäkt för sitt spel på plan. Varken tekniskt eller fysiskt.

Matchen går igång och vi är på tå från första början, vi trummar på i ett bra tempo från start där vi vågar rulla boll och spela oss igenom med olika kombinationer. Kul att se.

Efter första 15 får vi ett moment där Rasmus slår en långpass ut till höger där Johan W som i vanlig ordning jobbat upp på kanten. Johan W tar tryggt mot bollen och lägger till med ett inlägg mot straffområdet. I efterföljande läge och situation som uppstår får till slut Eddie fatt i bollen och smäller in den bakom motståndarnas målvakt. Hela sekvensen fram till målet är ett resultat av bra arbete från truppen och där vi har ett klart övertag spelmässigt. 1-0

I 22:a är Johan W inblandad igen, han smäller på en långboll som Jack tackar för och tar emot efter att han sprungit ifrån sin försvarare en bit utanför motståndarnas straffområde. Jack sätter bollen tryggt i mål bakom målvakten och vi känner en klar medvind spelmässigt. 2-0

Motståndarna känns, trots sina försök, inte spelmässigt hotande på plan vilket är ett resultat av att vi spelar tryggt och vårdat.

Första halvlek är klar och vi får lite oväntat indirekt beröm av domaren (som vi inte ordnade till denna match kan tilläggas) där han är imponerad över vårt spelövertag.

Andra halvlek blåses igång och den börjar lite mer trevande än första, motståndarna har snackat ihop sig i halvlek och det märks att Parsian vill göra ett försök i att spelmässigt och målmässigt komma ifatt.

Vi är på tå och antar utmaningen och i 50:e minuten så erövrar vi bollen från motståndarna, Jack lägger en bra diagonal passning som Viktor tar emot och tar ett avslut. Bollen tar i sin bana mot mål en touch på en motståndare och rullar därefter in i mål. 3-0

Det märks att Parsian inte är nöjda med hur man spelar, Parsian i gör det svårare för oss men vi har fortfarande ett klart övertag.

Vi har några bra sekvenser under andra halvlek med bland annat träffar i ramvirke och några avslut mot mål där Parsians målvakt gör väldigt bra räddningar.

Parsian har några försök på vårat mål, men Jacob känns väldigt trygg i sitt agerande och de avslut som motståndarna har mot oss hanterar han fenomenalt med både vältajmade stötar mot bollhållare och även där han väntar ut avslutet så pass att bollen går rakt på honom istället för in mot mål.

Domaren blåser av matchen och vi står som vinnare med 3-0.

Otroligt kul att se att vi spelar som vi gör, klart MVG till hela truppen.

Dagens roligaste citat kom från domaren när han efter match säger till en av oss ledare "Ni är ju nästan läskigt bra". :-D