Herr A

IFK Viksjö - Åkermyntan IF 21-09-25

Höstmatch på Vallen 1, Fint väder, grön plan, och ett taggat lag. En del sena återbud pga sjukdom innebar att vi återigen hade sökt förstärkning från J truppen, skönt att IFK börjar få utdelning på den målmedvetna satsningen, Viksjömodellen vilken man kan läsa om här på hemsidan.

Vi har haft J spelare med i Herrtruppen vid flertalet matcher och alla har bidragit till Herrlagets framgångar i årets seriespel. De ordinarie herrspelarna har accepterat och uppmuntrat J spelarna på alla sätt, så har det inte alltid varit i IFK när J spelare fått möjligheten i Herrlaget.


Vi var fast beslutna att inleda matchen i högsta växel och detta innebar att vi redan i 6 min tar ledningen med 1-0. Johan sliter sig lös på högerkanten och efter en längre rusch hitta han en fristående Danne vid straffpunkten. Danne dunkar in bollen.

Därefter tappar IFK tyvärr spelet helt, det verkar som att alla tror att detta kommer att gå hur lätt som helst. Åkermyntan är av en annan uppfattning och trummar på. De är först in i närkamperna, först på bollen och verkar överhuvudtaget mera sugna är IFK.

Åkermyntan är ett gäng spelare som mesta delen har en hög individuell teknisk kvalitet, lagmässigt har de inte kommit lika långt som IFK och våra spetskunskaper är på en lite högre nivå. Detta medför att även om vi inte lyckas med vårt spel och hamnar på efterkälken så räddar vi upp farliga situationer i slutändan.

I 26 min kommer en sådan situation där våra kvaliteter lyser igenom. Ett par snabba passningar på högerkanten utmynnar i en enkel passning till en fristående Johan som enkelt kan bredsida in bollen mål.

Sista tjugo av första har samma bild, vi slarvar med bollen, gör inte jobbet helhjärtat och står på hälarna. En dålig prestation helt enkelt men vi kan glädja oss över att vi inte blivit straffat samt har gjort två baljor.

Efter ett långt snack i halvtid kommer killarna överens om att andra måste se annorlunda ut. Tyvärr lyckas Åkermyntan göra ett lite märkligt mål direkt i inledningen. En långboll kommer in på planhalva och Jacob springer ut för att möta, tyvärr halkar Jacob till och bollen hamnar hos en Åkermyntan spelare som lägger en lång lyra i mål. Detta ger Åkermyntan massor med energi och vi kan märka att en viss ohälsosam dos av nervositet infinner sig i vårt gäng. Det slits bättre under de följande minuterna och IFK börjar visa lite bättre takter. I 57 min spelar Hugo en fin bill till Johan som ensam med målisen rundar denna och rullar in bollen till 3-1. Målet tar lite udd av Åkermyntan som samtidigt börjar se slitna ut. Vi lyckas fortfarande inte riktigt med att spela ut och det blir även en del byten i IFK, planen tar ut sin rätt och krampkänningar finns lite här och var.

I 70 min får vi en hörna som Hugo slår, Ogge är först på bollen och nickar in den i mål, 4-1.

Det ger ett märkbart lugn bland IFK spelarna och Åkermyntan känns slagna, ändå lyckas Åkermyntan reducera ännu en gång via ett avslut i 75 min som tar stolpe-stolpe innan en väldigt fristående Åkermyntan spelare kan lägga in bollen i mål.

Åkermyntan försöker en sista ansträngning att göra slutet spännande men det finns inte riktigt ork och IFK är lite för bra för att låta sig påverka. I 89 min kombinera Johan och Danne sig fram på vänsterkanten innan Danne lugnt och behärskat kan lobba in bollen i mål till 5-1.

Summeringen är att IFKs prestation inte är bra eller att den åtminstone är under den nivå vi blivit vana vid. Däremot är det en styrka att ändå vinna matchen relativt övertygande och säkra 3 pinnar.

11an; Jacob, Trollet, Simon, Ogge, Eric, Mahim, Rasmus (J), Rasmus, Hugo, Johan, Danne

Bänken; Liam (J), Robin (J), Eli



IFK Viksjö
Åkermyntan IF
Hörnor64
Avslut66
Avslut på mål106
Varningar11
Utvisning
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub