Herr A

Bro IK - IFK Viksjö 210612, Gruppspel

IFK fortsatte tävlingssäsongen ute i Bro på gräset mellan fotbollshallen och järnvägen.

Coacherna fick använda all sin kreativitet för att kunna ställa ett slagkraftigt lag på banan då studentfirandet hade decimerat uttagbara spelare rejält. Det innebar att vi hade 11 spelare från start och att 3 avbytare skulle dyka upp förhoppningsvis under första halvlek.

Vi ställde en 11 på plan där ett par spelare kom direkt från militärtjänstgöring samt ett par som precis kommit tillbaka från skador. Det var inget gnäll och enbart knutna nävor och jävla anamma.

Bro började i högt tempo och vi fick 1-0 i baken redan i 6 minuten. Ett inkast som letade sig in straffområdet där en Bro spelare fick ett fot på bollen som gick i en båge över Jacob och i mål. Lite snöpligt.

Strax därefter började regnet falla och vinden tillta, dvs IFK väder. Johan hade ett farligt avslut i 10 min och därefter jobbar vi oss sakta men säkert åt vi oss in i matchen. I 25 har vi en frispark som slickar ribban och i 29 min en dubbelchans.

Vi går till paus med gott självförtroende men väntar fortfarande på avbytarna som fastnat i trafiken, precis innan andra ska börja kommer Oscar, Jack och Trollet joggande mot avbytarbänken, en skön syn för killarna som slitet hårt i första.

Mens avbytarna byter om till match hinner Bro utöka ledningen i 48 min med en fin lopp. Surt och jobbigt.

Vi slänger in tre färska spelare som sätter fart direkt och ger samtidigt startelvan en möjlighet att rotera och vila. I 52 min har vi en nick i stolpen efter hörna. I 56 efter ytterligare en hörna krigar Josimar in bollen vid bortre efter en nickskarv, 2-1 och bra go i laget. Vi fortsätter jobba på utan att för den delen chansa då det är mycket match kvar. I 70 min ökar vi takten och har ett skott i stolpen vilket ger start tecken till en IFK offensiv och vi tar över matchen totalt.

I 72 min nick i ribban och Bros målis räddar returen.

I 74 min straff för IFK, och Jack sätter kvitteringen till 2-2. I samband med straffen får Bros mittback sitt andra gula.

I 80 min sätter Jack fart och trycker in bollen stenhårt i burgaveln. Vi förbereder oss på att försvara in i slutet men innan vi hinner glädje oss över ledningen får Bro tilldelat en straff efter en bollstuds på en hand.

Jacob S kliver fram och räddar straffen nere vid sin högre stolpe, stort.

Det tar udden av Bro och det blir inte så mycket mera. Killarna krigar slut på de sista reserverna och efter 91 min kan vi jubla över ännu en seger i Cupen.

Återigen en seger efter att ha legat under med 2 bollar. Det verkar som att vi har nått på gång, killarna verkar strunta i förutsättningarna och går bara ut och kör. Inget gnäll på medspelare, domare motspelare utan bara ren och sker vilja och spelglädje. Signifikativt är att vi inte fått ett gult kort på två matcher. Förra säsongen snittade vi väl runt 3 kort/match

Sista match i Cupens gruppspel spelas på gräset i Viksjö kommande söndag, kl 1400. Kom gärna ner och se det nya IFK.

Elvan: Jacob S, Abdi, Josimar, Jakob B. Axel, Johan, Eric, Jacob O, Victor, Elvis, Eli,

Bänken: Oscar, Jack, Trollet