Herr A

IFK Viksjö - Konglig Samhällsbyggnadssektion FC 20-10-10

Sista seriematchen på VIksjövallen 1 i 6an 2020. Ska det visa sig även vara sista matchen på denna underbara gräsmatta i all evighet? det vill tiden visa. (Mera om detta på hemsidan senare)

IFK mönstrade ett taggat lag som till trots för att ett antal nyckelspelare saknades pga skador och avsträngning så starkt ut. Matchen var oerhört viktig för IFKs kamp att undvika ännu en degradering och vinst var enda alternativet. Motståndet kom från akademiska sfären och Tekniska Högskolan, ett lag bestående av mestadels studenter med olika fotbollsbakgrunder. Ett lag som gått bra i serien i år och fortfarande hade chans på en andra plats och ev uppflyttning. En och annan Viksjö bekant fanns även med i detta gäng.

Åldersfördelningen i det unga IFK laget så ut enligt följande.

98or, 3 st. 99or, 1. 00or 2 st. 01or 4 st, 02or 6 st. Av 16 spelare var det 15 med IFK som moderförening och av dessa har majoriteten aldrig spelat för andra klubbar. Föreningens målsättning beträffande representationslagens sammansättning kan därmed anses uppfyllt.

Mattan var som sagt fantastisk även om regnet som tilltog lagom till avspark skulle visa sig ha en viss inverkan på matchen. Förutsättningarna var satta för en spännande match där en relativ stor publik som höll godkänt Covid avstånd och bortasupportrarna visade prov på både sångkapacitet samt pyrotekniska färdigheter (Vad kan man annars förvänta sig från "Tekniska").

FC började matchen med att komma till avslut redan i den 4 minuten, Ett lite spänt IFK var inte riktigt på tårna initialt och vikarierande målvakt, Eli visa att de gamla målistakter inte är helt borta, och en tribbel räddning var nödvändig för att inte IFK skulle hamna i trubbel direkt. De nästa 20 min var det IFK som förde spelet, höll i bollen och försökte kombinerar sig igenom FCs linjer. FC satsade på snabba spelvändningar men IFK har lärt sig läxan och hanterade de situationer som uppstod utan större problem. I den 23 min uppstod en jättemöjligt för IFK att ta ledningen, bollen studsade på ben och kroppar ett antal gånger inom 5 m området men över mållinjen ville den inte. Strax därefter lyckas vi få bollen i mål i samband med en hörna, tyvärr blev målet inte godkänt och FC tilldelades en frispark för hands.

I den 39 min kommer Johan runt på vänsterkanten och lobbar bollen över den utrusande målvakten, vi på bänken är redan uppe och jublar men bolluslingen beslutar sig för att träffa ribban istället för att glida in under den samma. Halvleken slutar mållös och nu väntade 45 min kamp och slit på en allt tyngre plan.

Andra halvlek är lik den första beträffande matchbild. Det är dock mera kamp, hårdare närkamper och en del chansartade situationer där spelare tappar fäste. IFK försöker kombinerar och FC försvarar och ställer om.

I den 60 min lyckas IFK komma igenom FC försvar via en smart djupledsboll från Alex E som hittar Brhane. Brhane vänder runt och placerar snyggt in ledningsmålet utom räckhåll för FCs målis. Detta ger enorm glädje och energi till IFK och strax därefter ligger bollen ännu en gång i FCs mål. Besvikelsen blir stor när det visar sig att domaren blåst av för offside vilket ger upphov till diskussioner men det var bra att tugga i sig besvikelsen och respektera att det är svårt för en ensam rättskipare att ha koll på alla spelare och vinklar. Det fanns olika uppfattningar även inom IFKs lag beträffande avblåsningen så det var sannolikt en svår situation att bedöma.

I den 75 min spelade IFK sig igenom FCs försvar på högerkanten och Brhane hittade Mahim vid bortre stolpen, 2-0 till IFK och nu var det knytna nävar och beslutsamhet som skulle ta os igenom sista kvarten.

FCs lyckas få in en reducering i 78 min. En märklig situation där det halkas och bökas men bollen hamnar i mål i en situation som påminner om vårt tidigare bortdömda mål. Domaren har dock beslutat att målet är godkänt.

Sista minuterna finns det chanser åt båda hållen men IFK lyckas hålla nerverna under kontroll och fokusen i centrum. När domaren blåser av efter 92 min kan vi konstatera att IFK tagit sin tredje seger på de sista 4 matcherna och kan bara hoppas att detta räcker för att stanna kvar i 6an.

Det kan visa sig vara sista matchen på Viksjögräset och båda lagen poserade tillsammans för att skapa ett bestående minne av denna ev historiska tillställningen.

Elvan: Eli, Jakob, Alex E, Ossian, Ludde, Jack, Mahim, Rasmus, Herman, Hugo, Johan

Bänken: Axel, Danne, Brhane, Alex S, Paul


IFK ViksjöFC Samhälls...
Hörnor63
Avslut31
Avslut på mål94
Varningar35
Utvisning

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub