Herr A

Polonia Falcons FF-IFK Viksjö 20-09-06

Bitter förlust, som var oförtjänt men vi kan bara skylla oss själva

Det hade regnat under eftermiddagen och var fortfarande lite nederbörd i luften när vi skulle starta matchen på en fin plastplan i Åkeshov.

Full fart från start från ett bra mycket yngre och lättare IFK än motståndarna. Redan i den 3 min kommer vi runt på kanten och ett lågt inspel skär igenom straffområdet där Michael dyker upp vid bortre och kastar sig för att få en fot på bollen, tyvärr saknas det nån cm på Michaels doja och bollen smiter strax utanför. Vi fortsätter springa, kriga, jaga och passa. Vi är lite för förtjuste att gå via mitten där Polonia är stabila och vi kommer inte riktigt igenom. Polonia har ett farligt anfall där en spelare kommer fri med vikarierande målis Eli som är kylig och plockar enkelt bort bollen från anfallaren,

I den 24 min får vi dock utdelning när Jacki och Brhane kombinerar och Jacki lägger en macka till Jack som springer bakom mittbacken. Fri med målvakten gör Jack inga misstag och bollen sitter i målet. Stor glädje och lättnad som inte skulle vara lång dock. Vi är inte på tårna efter målet och det är väl lite psykologisk att vi slappnar av, men lite tafatt försvarsspel från mittplan och hem innebär att Polonia kan komma runt på kanten lägga en boll snett bakut till en fristående spelare på straffpunkten som säkert sätter bollen i gaveln.

Halvleken fortsätter i samma anda, vi har mest boll och stångas med Polonia i mitten och har svårt att få ut bollen på kanterna. Vi leder ändå på poäng känner vi och med lite justeringar bör vi få utdelning.

Andra halvlek är lik första även om vi är bättre på att komma runt. Vi har flera avslut och mera tryck men kommer inte till super heta chanser det saknas den lilla sista touchen. Matchen blir tuffare och tuffare men vi står upp bra ändå och känner väl att vi borde få mera än vi fick!

I 80 min kommer Polonia i en framstött som inte verkar bli till nått men av någon anledning blir det en kopia på på deras första mål. Bollen hittar in till en helt fristående spelare på straffpunkten som enkelt kan rulla in bollen.

Vi går all in så klart och trycker ner Polonia, Brhane kommer fri från mitten i 85 min och gör det mesta rätt förutom att avslutet går precis utanför. Vi har flera lägen som dock inte resulterar i farligheter och när domaren blåser av efter 57 sec tilläggstid! är det inte mera vi kan göra idag.

Elvan: Eli, Elvis, Oscar, Eric, Axel, Fredrik, Jakob B, Michael D, Herman, Brhane, Jack.

Bänken: Alex S, Trollet, Hugo, Jeppe


Polonia Falcons FFIFK Viksjö
Hörnor315
Avslut77
Avslut på mål46
Varningar21
Utvisning

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub