Herr A

Bro IK - IFK Viksjö 210918

IFK återvände till Bro IP för att spela seriefinal mot Bro IK. Senast vi möte Bro, i cupen vände vi ett 2-0 underläge till vinst med 2-3.

Seriefinal som sagt där två obesegrade lag skulle göra upp om vem som skulle sitta i förarsätet under säsongsavslutningen. Skön och fin gräsmatta, mycket publik, bra men kyligt väder, allt borgade för en spännande kamp.

Matchens första 10 min är det lite "känna på varandra" och det är uppenbart att det finns en ömsesidig respekt lagen emellan. Bro känns lite hetare initialt men det blir inga farligheter åt något håll.

12 min snor Johan bollen från Bros mittback tyvärr går avslutet strax över ribban. Det ger signal åt Bro att IFK är på g och spelet blir mera tillknäppt utan att bli fult på något sätt.

I 19 min kommer Johan fram på vänsterkanten och lyfter in bollen mot straffområdet, bollen dyker ner i bortre krysset och vi tar ledningen på första avslutet i matchen. Skönt och det ger IFK ytterligare en boost.

I 31 min inträffar en incident som kommer påverka resten av matchen. Bros forward springer sig fri och ska egentligen bara rulla bollen förbi en utrusande Jacob och i mål. Jacob läser avslutet och gör en mycket fin benparad. Forwarden uttrycker tydligen sitt missnöje genom att säga nått olämpligt (läs: könsord) och domaren visar det röda kortet direkt till spelaren. Det blir väldigt upprörd på Brobänken och det uttrycks en hel del missnöje med domaren insats. Spelet kommer igång och det är tydligt att Bro inte är i balans och det är fokus på allt utom spelet. Varje domslut ifrågasätts och det tenderar att gå över styr.

Det blir inte bättre för Bro då vi i 37 min får en hörna och Mahim prickar Josimar som resolut nickar in 0-2. Resultatet står sig halvleken ut och vi går till vilan med gott självförtroende.

I pausen pratar vi enbart om en sak, inte låta oss påverkas av Bros beteende och 100% fokusering på uppgiften. Taktiska instruktioner behövs inte delges då alla spelare har följd matchplanen till fullo och känner att de har bra koll på läget. Vi räknar med att Bro kommer ut med full fart till trots för att de är en spelare kort, så det gäller att vara vaken och alert.

Andra halvleks början böljar lite fram och tillbaka, utan att det blir direkt farligt. i 55 min springer Johan sig fri och lobbar bollen över målvakten, tyvärr rullar bollen förbi stolpen.

Vi pressar högt för att förhindra att Bro kan slå bollar med precision bakom vår backlinje. I 56 min bitar pressen och vi kommer fram på högerkanten och efter lite bollstudsar mellan spelare lyfter Hannes in ett fint inlägg som Johan möter med pannan, bollen går parallellt med mållinjen och Jack glider in bollen till 0-3.

Det känns avgjort men Bro vill annat och gör ett försök att vända matchen. I 63 får Bro en frispark i ett farligt läge men muren blockera avslutet och avslutet på returen går utanför med marginal.

I 70 min hettar det till igen. Eli är involverat i en närkamp med Bros mittback ute vid sidlinjen. Bro blir av någon anledning tokiga över något och försöker påverka domare att visa ut Eli. Det hela sluter med att domaren samtalar med Eli och Brospelaren och visar båda det gula kortet vilket känns naturligt. Bros bänk tappar konceptet totalt och förolämpningarna mot domaren fortsätter och STFF matchkontrollant får ställa sig vid Bro bänken för att lugna ner känslorna. Bro försöker få igång en press men det är fortfarande mycket fokus på domaren. I 80 min ca tilldelas vi en frispark långt ner på vår planhalva. detta resulterar i att en av Bros spelare totalt tappar konceptet och börjar jaga domaren.

Vi kallar till os alla IFK spelare för att undvika att de ska bli involverat. Spelarna samlas på planen utanför vår bänk och mens vi fyller på vatten och poängtera att behålla lugnet så väljer domaren att blåsa av matchen.

Vi samlas i båset och pratar ihop oss mens vi l låter Bro lämna planen först. Det är en del palaver mellan domaren och Bros coach, Magnus går också dit på domarens uppmaning och det samtalas. Bros spelare är så tillpass sportsliga att de tackar för matchen och det är tydligt att deras frustration enbart är riktad mot domaren och att IFKs kompetens på planen respekteras och berömmas.

Jag har bevittnat IFK herrlags matcher under en 10 års period och prestationen idag är en av de bästa jag sett. Ett ungt, hungrigt IFK fokuserat på uppgiften till fullo, spelar en fin passningsorienterat fotboll och påverkas inte av domare, motståndare eller publik. En stor eloge till samtliga spelare, ledare och IFK publik för en väl genomfört match där vi värnar om de principer som föreningen står för.

Vi åker hem från Bro IP utan att veta vas om kommer hända med resultatet, vi har gjort vårt och kan inte påverka utfallet utan STFFs kvarnar får mala. Vi längtar redan till nästa match i serien den 25 sept, då Åkermyntan kommer på besök på vallen.

Forza Viksjö

Elvan: Jacob S, Danne, Josimar, Hampus. Jabbe, Johan, Victor, Rasmus, Jack, Herman, Eli,

Bänken: Mahim, Hannes (J) Robin (J)


Bro IKIFK Viksjö
Hörnor
4
Avslut66
Avslut på mål34
Varningar1 (kanske flera)2
Utvisning1

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub