Herr A

IFK Viksjö - Skå IK & Bygdegård 20-09-23

Match i Stockholmsserien och efter två raka vinster åker vi första förlusten efter lite "stolpe ut"

En skön septemberkväll på vallen 2 med Skå på besök, flertalet "nygamla" Viksjö spelare som är på plan denna kväll vilket är kul!

Matchen börjar trevande med två lag som försökte hitta sina positioner.

Kampviljan inget fel på, och det visar sig när Eli bestämt vinner boll och lägger en härlig passning till Brhane som, snabb som han är, rycker ifrån sin försvarare och placerar bollen i mål. 1-0 Viksjö.

Viksjö har fortsatt stark period i anslutning till målet, bland annat ett bra skott på mål av Lucas som målvakten i Skå med nöd och näppe får över ribban.

Matchen fortsätter med omväxlande spel, vi lyckas inte riktigt med det vi vill göra i matchen och spela bollen på backen samt att vi i de domslut som vi får mot oss lägger lite för mycket kraft på detta och tappar lite fokus.

Jakob i mål gör en stabil insats, och vi lyckas freda målet fortsatt även om Skå är väldigt nära kvittering i samband med hörna, även efterföljande sekvens av Skå med starkt avslut på mål har vi Jakob som stabilt tar hand om bollen.

Emellanåt fysiskt spel från båda lagen, viksjö är sena in i några situationer och det resulterar i två gula under första halvlek.

Andra halvleken drar igång, vi börjar andra halvlek trevande, har svårt med att få fast bollen och spela vårat spel. Resulterar i mål för Skå efter vi tappat boll. 1-1.

Kvitteringen som Skå precis gjort gör att vi lyfter oss och har klart bättre period, tyvärr vi inte medgång då Skå i samband med frispark gör mål och där bollen går via egen spelare. 1-2.

Vi fortsätter trumma på, spelet emellanåt väldigt böljande fram och tillbaka med svår att hålla bollen på backen, vissa sekvenser är bra och vi har flertalet avslut vara ett går strax över ribban och det är även en bra anfall chans som domaren väljer att döma offside på.

Vi försöker mer lyfta laget, vilket gör oss lite mottagliga bakåt.

Med ca 10 minuter kvar av matchen uppstår ett läge för Skå där vi är sena in i närkampen i straffområdet vilket resulterar i ett rött kort (två gula) samt att Skå får straff.

Jacob går åt rätt håll, är nära att få tag i bollen men tyvärr går bollen in i mål.1-3

De sista 10 av matchen har vi flera klara chanser, men lyckas inte med att få in bollen i mål.

Bland annat är vi i slutet av matchen och i samband med frispark bara en "fot" från att peta in bollen dem den stryker stolpen.

Nya tag i SS nästa vecka!

Elvan: Jacob S, Eli (K), Paul, Ludvig, Daniel, Vincent, Brhane, Abdi, Jacob T, Hugo, Lucas. Oliver

Bänken: Gabbe, Ole-Jakob, Jonathan D