Herr A

IFK Viksjö - IF Lokomotiv Blackeberg 22-06-11

Match i 6B hemma mot Lokomotiv Blackeberg.

Som namnet påvisar var det ett bra jobbande gäng som vi fick möta, lite av ett lok kan man säga. :-)

Matchen gick igång och är till en början trevande, Loket låg strax efter oss i tabellen och det märktes att de rutinerade spelarna valde att känna in oss en del.

Vi kommer inte igång med vårat spel, blir väldigt trångt på vissa ytor och vi är inte det lag som spelar bäst på plan. Loket, som förra året spelade i div 5, trummar på i och vi märker att det spel som blir inte passar oss. Mycket bollar som går i luften och gör att tempot i matchen inte blir högt vilket mer gynnar motståndarna än oss.

Motståndarna är duktiga på att komma med fart och i omställningar och vi har vid halvtid inte inte den positiva statistik som vi vanligtvis brukar ha.

Första halvlek är övertag till motståndarna men det står 0-0 i halvtid och mycket tack vare Noah som gör ett ypperligt jobb i mål.

Andra halvlek går igång och vi börjar känna igen oss mer än i första, fortfarande långt ifrån det vi spelmässigt vill se på planen av oss själva men det är iaf klart fler chanser för oss en bit in i andra.

I 65:e så uppstår det en situation där trollet i samband med frispark lägger bollen mot målområdet, känns egentligen som att bollen garanterat kommer tas av motståndarnas målvakt men Eddie är ändå påpasslig och vågar gå in mot målvakten och lyckas med konstycket att få till så bollen går in i mål. 1-0

Efter målet mycket kamp på plan, vi som sagt har bättre spel än i första men motståndarna gör det svårt för oss och som tidigare nämnt väldigt trångt på vissa ytor.

Spelet är inte bara mot lokets mål utan vi har även fortsatta anfall mot vårat mål men där Noah står upp på ett bra sätt.

I 85:e är Eddie påpasslig igen, denna gång efter att Malle dragit en höjdboll mot motståndarnas backlinje. Eddie sköter sig exemplariskt och sätter bollen i mål 2-0.

Några minuter senare har vi bollen på egen planhalva, i ett moment gör vi en passning till motståndarna som tackar för bollen och trycker in den i vårat mål. 2-1

Någon minut senare blåser domaren av matchen och vi står med tre nya pinnar på kontot.

Matchen som vi gör är egentligen inte bra, vi presterar inte alls på det vis vi vill och spelar inte på det sätt som vi även egentligen känner oss trygga med.

Men en stor eloge till hela truppen, Noah i mål och backlinje som gör ett fantastiskt jobb hela matchen igenom får ett extra plus i kanten.