Herr A

IFK Viksjö - Hässelby SK 21-08-18

Seriepremiär i Stockholmsserien en sen onsdagskväll på plastgrässet

Dagen till ära kommer Hässelby SK på besök.

Första 10 min känner lagen lite på varandra, HSKs A-lag spelar i 5an och det vi är lite osäkra på vilken nivå vi kan förvänta oss.

Båda lagen försöker spela en passningsorienterat fotboll med mycket rörelse. Ganska kul att titta på från sidan. Efter ca 20 min börjar HSK få ett övertag, de är lite mera bollsäkra och passningarna sitter där de ska. Detta resulterar bla i en frispark strax utanför straffområdet. Muren gör sitt jobb på bästa möjliga sätt och den stenhårda frisparken blockeras innan det hinner bli farligt. Under samma period kommer vi igenom på omställningar ett antal gånger men vi lyckas inte få bollen i mål, vilket kan tillskrivas HSKs utmärkta målis.

I 32 min åker vi på et baklängesmål då ett inlägg på något sätt fumlas in över mållinjen, lite tråkigt då vi var inne i en bättre period.

Resultatet står sig halvleken ut och under pausen samlar sig laget i båset för att diskuterar läget och komma överens om målsättningen för andra. Samtidigt samla sig molnen över Vallen och det blir väldigt mörkt. Vi sätter hög press i inledningen av andra och vi får tag i både boll och spel direkt, HSK ligger rätt och bevakar. I den 53 min börjar regnet vräka ner och det påverkar spelet en del men i takt med att regnet avtar efter ca 10 min börjar vi åter dominerar och en kvittering ligger i luften. HSK är ett bra gäng med en hel del kompetens och de försvarar tålmodigt och väl. När vi väl får chansen är HSKs målis med på noterna och parera allt. I 75 min får HSK till en spelvändning och med ett par passningar i full fart kan de lägga in bollen i öppen kasse. Det blir oftast så när man trycker på men inte lyckas få in bollen själv. Lärpengar kan man säga.

Killarna ska all heder för de fortsätter kriga på oavsett resultat. Vi lyckas få in en reducering i 86 min. Johan slår en frispark direkt i mål från högerkanten. Vi försöker få till en kvittering och vi är väl ganska nära men tiden räcker inte riktigt till och när den utmärkta domaren blåser av kan vi konstatera att vi förlorat till ett bra lag utan för den sakens skuld behöver känna oss underlägsna. Vi brottas med att inte få utdelning på de chanser vi skapar vilket ger motståndarna möjlighet att vara med i matchen.

11an: Oliver K, Abdi, Oscar, Osse, Denniz, Erik, Alex E, Alex S, Danne, Johan, Hugo.

Bänken: Bränge, Eli, Ludde, Herman


IFK Viksjö
Hässelby SK
Hörnor82
Avslut56
Avslut på mål74
Varningar12
Utvisning
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub