Herr A

IFK Viksjö - Ursvik IK 20-06-17

En klassisk försäsongsmatch till trots för det sena speldatumet. Förre träningsmatchen spelades den 22 mars och det därmed gått nästan 3 månader utan matchspel, och träning i all ära så är matcherna det vi brinner för. Tävlingen, nerven, duellerna, domaren, planen, målen.

Båda lagen hade stora problem med försvars spelet och när röken hade skingrats var resultatet 7-6 till UIK. Under de +90 minuterna så vi exempel på mycket, både bra och dåligt. Fina uppspel, snygga avslut, horribla markeringar, märkliga beslut, konstiga studsar, snedsparkar, kramp, högt gräs, halkande spelare. Till trots för alla inputs behöll dock båda ledarstaberna lugnet och stämningen var god hela matchen.

IFK startade med följande elva (bytena var för många för att notera men samtliga i truppen spelade minst 45 min)

Mike R (mv), Wille, Jeppe, Eli, Axel, Hugo, Jakob B, Michael D, Johan, Alex, Rasmus.

Vid sidan i början

Ahmed, Valentinas, Sebbe, Hamza, Daniel, Elvis

Målen

7 min. 1-0 Jakob, inskruvat direkt på hörna

23 min 1-1. Inlägg från vänster till fristående spelare, volley via Mike i mål.

24 min. 1-2. Vi tappar boll i försvaret och vi straffas direkt.

28-min. 2-2. Hamza drar till från 30 meter, ribba in

34 min. 2-3. Lång crossboll som friställer anfallare på vår högerkant.

35 min. 2-4. Vi blir uppsnurrade på vår vänsterkant och avslutet slickar stolpen

+45 min. 3-4. Efter ett snyggt uppspel med flera one touch avslutar Sebbe säkert.

53 min. 4-4. Valentinas nickar snyggt in Jakobs hörna. Valles första mål i VIksjötröjan

58 min. 4-5. Inspel till "öppna landskap" i straffområdet, del 1.

60 min. 5-5. Rasmus slår ett väldigt fint inlägg från höger som Johan möter med pannan.

61 min. 5-6. Öppna landskap i straffområdet, del 2.

85 min. 5-7. UIK springer igenom med speed och kraft.

90 min. 6-7. (Straff) Alex avslutar målorgiet genom att smälla upp bollen i krysset.