Herr A

Apollon Solna FK 2020-02-16

På en, för årstiden, varm söndag spelades årets tredje träningsmatch.

Truppen var återigen begränsat pga sjukdom och skador, men de närvarande visade att man kommer långt med vilja och engagemang.

Apollon Solna var en trevlig upplevelse, ett lag med en enorm intern åldersskillnad, som spelade en vårdat och posession inspirerat fotboll. Det finns mycket kvalitet i laget och det ska bli spännande att se lagets framtida utveckling.

Vi inleder målgörandet i början av första halvlek när vi erövra bollen högt och Brhane får friläge. Strax därefter tilldelas Apollon en frispark på straffområdes linjen mitt framför mål. Med en ex allsvensk, känslig fot kvitterade Apollon. Därefter fick Apollon lite tryck på oss utan att komma till riktigt farliga avslut, och det som kom igenom hanterade Mikael utan större problem. Den farligaste chansen var en nicktouch från egen spelare där Mikael fick briljera och rädda till hörna.

Vi gör 2-1 på en omställning där Brhane återigen kommer fri, rundar målisen och lägger in bollen i öppen kasse i och för sig från lite svår vinkel.

Dessa omställningar hade vi flera av genom hela matchen och det visar att spelarna börjar lära känna varandra bättre. De olika löpvägarna spelarna emellan känns giftigare och det börjar uppstå förståelse för när och var bollen ska släppas.

Andra halvlek påminner om första, Apollon har en del boll på offensiv halva men det blir aldrig riktigt farligt. Vi ligger rätt och försvarar ytor och sticker från tid till annan upp med farliga kontringar som antingen blåses av för offside, eller så är vinden (Det är J-vallen, det blåser alltid!) en störande faktor. Vid vissa av omställningarna värderar vi läget, håller i bollen och försöker etablera spel på offensiv halva. Detta lyckas vi hyfsat bra med och tvingar fram ett antal hörnor som blir farliga.

Matchen slutar 2-1 och vi kan vara nöjda med både prestation och resultat. Stort tack till Apollon som tidigare nämnt, var en oerhört trevlig motståndare som ska ha all respekt för sin insats. Vi önskar Apollon lycka till i serien.

Laget

Mikael, Axel O, Jeppe, Denniz, William T, Mahim, Jakob Br, Valentinas, Fabbe, Brhane, Eli, Ahmed, (Böna!)

++ till Brhane, två baljor sticker alltid ut. Resten får +. Böna får ett ! för sitt fina inhopp i första.


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub