68

39

1

Byte 5

Ännu en skön vinst efter bra spel och en andra halvlek som fullständigt exploderade rent händelsesmässigt.

I första för vi spelet mot ett för dagen lågt spelande Ursvik. Det verkade som om att Ursvik satsade på snabba omställningar via deras nr 10 som inte var med i matchen i fredags. Vi rullade runt med stort tålamod och vi var ganska bekväma med matchbilden. Vi kom till en hel del avslut men det mesta smet utanför eller så räddade Ursviks utmärkta målis. I den 24 min blev det en våldsam kollision mellan Sanka och Ursviks nr 7. Sanka kom på benen igen men tyvärr kunde inte 7an fortsätta. Nån minut senare tvingades Samori kliva av med en känning.

Första halvlek slutar mållös men vi kände att vi ledde på poäng, vilket i och för sig kan vara farligt.

I början på andra började det blåsa ordentligt ett tag, och det verkade som om det skulle komma en skur. Under de första minuterna blev det lite oroligt pga blåsten som blåste mot vårt mål. Ursvik kunde med vinden i ryggen flytta fram en bit men det innebar att det öppnades ytor. David var inte sen att utnyttja detta och i den 55 min klev han fram på vänsterkanten och ner mot kortlinjen. David lägger in bollen till Chrille som nickar bollen, via en Ursvikspelare, i mål.

I den 56 min, dvs strax efter, avspark kopiera David sitt agerande med ända skillnaden att han lägger in den till Oliver som enkelt bredsidar in 2an. Vi har ordentligt med medgång och vi flyger fram för att stänga matchen. I den 62 min plockar Oliver upp en lös boll i straffområdet och bredsidar in 3an. I den 65 min kliver David, återigen från vänsterkanten, in i straffområdet och fälls, domaren pekar på straffpunkten och Oliver kliver fram för att sparka. Oliver sätter straffen via målisens hand. Direkt efter avspark tvingar Ursvik fram en hörna. Ursvik reducerar på hörnan och Emir tvingas kliva av då hans knä återigen spökar. Eli får hoppa in och det tillsammans med de byten vi gjorde i samband med 4-0 målet ger Ursvik lite luft under vingarna. Man försöker forcerar sista 20 och vi är lite skakade. Ursviks tilldöms en straff för hands i den 75 min. Ursvik sätter straffen och det är plötsligt lite match igen. Vi lyckas dock hitta positionerna och i den 85 min tvingar Hamza fram ytterligare en straff då han är på väg igenom. Tyvärr missar Oliver straffen som går utan för målisens vänster stolpe. Vi deppar inte utan i den 87 min spelar Josef Hamza fri och Hamza rullar behärskat in 5an.

Det är spiken och Ursviks nr 19 blir utvisat efter en tuff tackling i den 88 min. Aktionen andades mycket frustration som byggds upp över de två matcherna, "back to back".

I den 91 min får Lukas sitt andra gula kort och får även han promenerar till omklädningsrummet.

Matchen slutar 5-2 och vi går till sommaruppehåll med en bra känsla.

Händelser

• 5 min, Ursvik får friläge, Emir räddar.
  • 13 min, frispark från Michel går tät utanför
  • 18 min, David nickar strax över ribban
  • 32 min, Varning Lukas.
  • 35 min, dubbelchans som Ursviks målis räddar
  • 37 min, Oliver nära att spricka 0an
  • 55 min, 1-0. Chrille (David)
  • 56 min, 2-0 Oliver (David)
  • 62 min, 3-0 Oliver
  • 65 min, 4-0 Oliver på straff (David fälls)
  • 68 min, 4-1. Efter hörna
  • 75 min, 4-2. På straff
  • 85 min, straffmiss Oliver
  • 87 min, 5-2 Hamza (Josef)