Herr A

Wäsby FC - IFK Viksjö 20-08-23

Återigen en underbar kväll för fotboll. Matchen skulle spelas på Söderviks IP i Väsby men väl på plats kunde vi konstatera att det inte fanns adekvata målburar för 11 mannaspel. Efter lite rådande av Wäsbys lagledare kunde vi flytta matchen till Vilundavallen.

Vi hade ändrat lite i spelsättet efter erfarenheterna från senaste matchen i serien och hoppades att ändringarna skulle påverka positivt. Tyvärr blev våra planer grusade direkt då Wäsby gör 1-0 efter enbart 3 min efter tafatt försvarsagerande av laget. Vi trummar dock på och försöker skapa lägen samtidigt som vi är relativt täta bakåt. Det blir inga större chanser åt något håll och vi känner att vi är med.

I 33 min brister det i samband med en hörna. En Wäsby spelare lyckas skarva vid första stolpen och bollen rullar retsamt in vid bortre. 2-0 i baken inför andra är inte vad vi behövde.

Efter ett snack i halvtid där vi justerar lite i våra positioner kommer vi ut som ett nytt lag initialt, tyvärr lyckas vi inte med den avgörande passningen eller så blir av med bollen på fel ställe och får börja om. Wäsby har ett par omställningar som är hyfsade men inte oroande.

I 67 får Wäsby dock till en omställning och gör 3-0. Killarna fortsätta kriga även om humöret inte var det bästa.

i 83 min får vi äntligen ett anfall som går hela vägen, en krossboll från höger hittar Mike D i bortre straffområdet, Mike gör bort målisen och rullar in reduceringen. Wäsbys målis är väldigt missnöjd med nånting i samband med målet och luckas tjafsa till sig ett rött kort. Vi får lite energi av målet och det numerära övertaget och känner att vi kan hämta in detta även om det är kort tid kvar. Kraften finns inte att verkligen trycka ned Wäsby och intentionerna för en slutforcering rinner ut i intet.

Det fanns en hel del frustration i laget vilket tyder på att killarna vill mera vilket är positivt. Nu gäller det att samla ihop gruppen och kriga vidare.

Elvan: Jacob S, Axel, Alex E, Wille, Hampus H, Elvis, Rasmus, Mike D, Brhane, Herman, Jakob B.

Bänken: Eli, Ossian, Mahim, Denniz, Jeppe.


Wäsby FCIFK Viksjö
Hörnor64
Avslut116
Avslut på mål31
Varningar22
Utvisning1 (rött direkt, pga snack)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub