Herr A

Årsta FF- IFK Viksjö, Stockholm Cup 20190224

I den första tävlingsmatchen för året mötte vi Årsta FF i Stockholm Cup. ÅFF var hemmalag till trots för att matchen spelades på Järfällavallen.

ÅFF spelar till vardags i div 6 och hade därför möjligheten att ta ledningen innan matchen började via en bonusstraff. ÅFFs straffläggare satte straffen säkert och ställningen var därmed 0-1 i minut 0.

Vi börjar matchen lite trevande och ÅFF visar sig vara ett ganska bolltryggt lag vilket gör matchen jämn till en början. Sakta men säkert jobbar vi oss in i matchen och halvvägs in i 1:a halvlek gör Daniel 1-1 efter fint förarbete av Josef och strax därefter gör Hampus snyggt 2-1 efter ett kraftfull genombrott.

Inför andra halvlek gör vi två byten Wille byter med Hugo och Yassine byter med Hamza (Jacob har redan bytt med Elvis som fått kliva av skadad).

Vi startar den andra halvleken bättre än den första och skapar en mängd chanser. Efter ca en kvart nickar Jacob in 3-1 på hörna och allt känns lugnt o säkert.

Det uppstår en märklig situation i samband med att Tim träffas av bollen i huvudet. Vi har bollen under kontrollerade former och domaren blåser av så att vi kan ta hand om Tim. Efter litet uppehåll släpper domaren ned Bollen och ÅFFs spelare borde rulla den till oss enligt Fair play men han väljer att inte göra detta utan tar bollen och rullar in den i mål. Domaren kan inte göra annat än att godkänna målet och ställningen är därmed 2-3. Vi kan väl säga att vi inte var nöjda med ÅFFs beslut samtidigt som vi måste lära oss av händelsen.

Minuterna efter är vi ur balans och drar på oss en hel del frisparkar samt fokuserar på fel saker. Förståeligt men onödigt då vi har kommit överens om att aldrig låta oss påverkade av saker vi inte kan påverka.

Nåväl, vi hittar tillbaka till grunderna och börjar trumma på ordentligt. ÅFF kommer inte över mittlinjen med bollen under kontroll. Josef gör 2-4 och därmed känns segern klar, då luften går ur ÅFF. Under sista kvarten gör Hampus gör 2-5 Tommie 2-6 och Johan 2-7 och under perioden missar vi även flertalet chanser.

Jag tycker vi visar att det är klasskillnad mellan lagen och det är kul att vi gör många mål och fördelat på många målskyttar. Samtliga Viksjö killar får såklart godkänt lite extra plus till Hampus o Josef. Vi håller tummarna för att Elvis o Yassines skador inte är långvariga.