Resultat. 1-2 (0-1)

Truppen: 1, 2, 3, 4, 7, 8, 10, 11, 16, 17, 18, 21 (Robba), 22, 24

Start: 1, 3, 4, 7, 8, 11, 17, 18, 21, 22, 24

Bänk: 2, 10, 16

En fin höstkväll på en fin gräsmatta är nått av det bästa som finns. Vi var redo att möta serieledarna och så fram emot en bra prestation. Vi förlorar matchen med uddamålet och matchen var jämn ända in på övertiden. Precis som i matchen mot Viggan för ett par veckor sen, släpper vi in ett mål i matchinledningen. Denna gång ett felpass på mitten från vår sida, en snabb aktion av HFF och bollen låg i nätet. Till skillnad från senast så fick vi inte panik utan jobbade lugnt och metodiskt i högt tempo utifrån vår spelidé. Vi skapar chanser, och har ett avslut i ribban, nick som räddas på mållinjen samt ett friläge men vi har fortfarande en nolla på tavlan i halvtid. HFF skapar inte speciellt mycket även om det är fartfyllt och skickligt lag.

I paus är det förbannade spelare som är ganska säkra på att vi kommer att vända matchen till vår fördel. Tidigt i andra halvlek gör HFF 0-2 på en väldig bra prestation, då man snyggt chippar in bollen i boxen bakom vår backlinje till en spelare som kommer i full fart och hinner precis peta bollen förbi en utrusande Emir. Vi reducerar mera eller mindre direkt efter en framstöt på vår vänster kant där Oliver lägger in bollen till Josef i bortre delen straffområdet, Josef drar till på halvvolley och bollen sitter lågt i bortre gaveln.

Vi flyttar fram positionerna och trycker på, vilket ger HFF ett par omställningarna varav en räddas på mållinjen av Robba, annars är det ganska lugnt. Vi träffar utsidan stolpen vid nåt tillfälle och har en del halvchanser men vi saknar det lilla flytet idag för att kunna kvittera.

Allt som allt en bra prestation matchen igenom även om ett par händelser i matchen blev matchavgörande med facit i hand.

Byte 5

• 11 min. 0-1. Husby bryter ett uppspel och ställer om snabbt
  • 31 min, ribbträff IFK
  • 37 min, varning IFK #7
  • 38 min, missat friläge IFK
  • 40 min, varning HFF #19
  • 53 min, 0-2. Snyggt inspel i boxen
  • 56 in, 1-2. Josef, efter Olivers inspel
  • 78 min, varning IFK #1
  • 86 min, varningn HFF#?