Herr A

IFK Viksjö - Storskogens SK 170514

Datum: 17-05-14

Motståndare: Storskogen Hemma

Resultat: 3-0 (1-0)

Truppen: Eli J 39, Samori W 4, Sanka W 5, Samiro 6, Chrille L 7, Jakob B 8, David L 10, Oliver A 11, Hamza 14, Oscar B 17, Tommie 18, Nedson 19, Adam E 20, Oscar H 21, Lukas T 22, Josef E 24

Start: 39, 22, 4, 17, 21, 24, 5, 11, 19, 7, 10

Bänk: 6, 8, 14.

Efter ett par tråkiga resultat var det dags för revansch. Hemmamatch på Viksjövallen som blir bättre och bättre, dessutom hyffsat väder.

Lite strul med sena avhopp påverkade inte truppen nämnvärd. Lukas fick besked 5 min innan avspark att han skulle starta, inte den bästa uppladdningen men Lukas hanterade situationen utan problem och genomförde matchen på ett övertygande sätt.

Vi hade bestämt oss för att vara aggressiva och inte tillåta Storskogen att få till organiserat spel på vår planhalva. Vi håller oss till matchplanen, pressar högt vinner mycket boll och är allmänt trygga i possessionspelet. Sakta men säkert hittar vi vägar fram samtidigt som vi inte släpper till bollförluster såsom vi gjorde i senaste matchen mot Plavi. Josef har ett par lägen att sätta ettan men lyckas inte få dit den. Vi har även ett par halvchanser. Storskogen lyckas vid nått tillfälle tvinga fram en hörna som inte resulterar i något. I den 25 min kastas ett inkast snabbt till David som tar emot nere vid hörnflaggan, lyfter in långt mot bortre där Josef väntar och på ett "tillslag" slår in bollen vid stolproten. Matchbilden fortsätter som tidigare men vi lyckas inte få in flera bollar i mål.

I havltid börjar regnet falla lite lätt vilket gör planen lite svårspelet ett tag. Vi verkar stundtals lite stressade i vilket fall får Storskogen lite mera att säga till om även om det inte blir några direkt farligheter. Eli och försvaret löser alla situationer med beröm godkänt. Matchen blir under tiden intensivare men vi bevarar kylan även om en del domslut verkar lite märkliga, åt båda hållen ska det sägas för ärlighetens skuld. I den 64 min kommer vi ett flygande anfall och Josef spelar osjälvisk Chrille fri framför mål och det står 2-0. Känns lite som spiken men Storskogen verkar vilja kriga hela vägen. Vi accepterar utmaningen och fortsätter trumma på, vi har uppställt spel och omställningar som "nästan" resulterar i frilägen. I den 72 min tilldöms vi en straff efter att David blivit nedgjort efter en hörna. Oliver kliver fram och lägger lugnt och behärskat in 3an. Storskogen försöker med en sista kraftansamling men resultatet står sig och vi kan kvittera ut 3 sköna poäng.

Stats

Hemmalag

Bortalag

Hörnor

3

4

Avslut

5

1

Avslut på mål

5

0

Varningar

1

? (fogis)

Utvisningar

Byten IFK Viksjö

Min

IN

UT

Byte 1

71

8

24

Byte 2

77

14

10

Byte 3

Byte 4

Byte 5

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub