Herr A

Viggbyholm-IFK Viksjö 170506

Datum: 17-05-06

Motståndare: Viggan borta

Resultat: 4-2 (2-2)

Truppen: Eli J 39, Tommie 2, Samori W 4, Sanka W 5, Chrille L 7, Jakob B 8, Michel B 9, David L 10, Oliver A 11, Hamza A 14, Anas H 16, Oscar B 17, Adam E 20, Oscar H 21, Lukas T 22, Josef E 24

Start: 39, 20, 4, 5, 17, 24, 16, 9, 11, 7, 10

Bänk: 2, 8, 14, 21, 22

Ännu en svår bortamatch, denna gång på trevliga Hägernäs IP. Viggbyholm har vi mött många gånger under åren i olika serier, och det brukar vara ganska jämna matcher. Vi vann bortamatchen mot Viggan förre säsongen, då i 4an, men det var historia.

Viggan börjar med hög press och tvinger oss att lyfta långt, vi verkade inte riktigt trivas med den gröna men ojämna vårmattan.

Första gången vi lyckas spela oss förbi pressen tvingar i fram en hörna efter en bra aktion av David.

Strax efteråt i den 13 minuten kommer Viggan i ett flygande anfall där man får ut bollen på vår vänsterkant och Viggans ytter lyckas få in bollen i straffområdet där avslutet går under/igenom ett antal ben och Eli hinner inte reagerar och bollen rullar in.

Vi kvittera mera eller mindre direkt efter ett fint anfall där David går runt sin ytterback och lägger en pass snett bakåt till Oliver som behärskat lägger in bollen vid stolpen

Matchbilden är oförändrat, vi spelar långt och Viggan är lite hungrigare/starkare och vi har svårt. I den 20 min gör Viggan 2-1 efter att vi inte lyckas få bort en relativt enkelt inlägg, bollen dumpar ner framför en Viggan spelare som dundrar in den i nättaket från 7 m.

Därefter får vi lite bättre koll på läget, och har en del bra intentioner, vi har en del avslut och tvingar fram ett par hörnor.

I den 42 min är det Viggans tur att bjuda på ett läge då man missar en rensning och Chrille får gratisläge. Inga misstag och Chrille prickskjuter in kvitteringen.

Halvlek strax därefter och vi går ut till andra med gott självförtroende och en idé om hur vi ska få hem tre poäng.

Denna idé grusas ganska snabbt då Viggan i den 50 min gör 3-2. En bra inlägg efter ett väggspel på vår högerkant hittar en hel fri Viggan forward som oattackerat kan nicka in ledningsmålet.

Vi försöker höja tempot i passningsspelet men det vill sig inte riktigt, även de långa bollarna bakom Viggans backlinje studsar inte riktigt som vi vill, och det verkar lite krampaktigt. Viggan skapar en del lägen som mestadels resulterar i hörnor där nån enstaka blir farlig eller så hamnar bollen på andra sidan vägen. I den 73 kommer spiken, ett bra avslut från en omarkerat Vigganspelare, tar i stolpen och därefter i ryggen på en utsträckt Eli. Bollen rullar retsamt i mål. Vi lyckas inte mobilisera krafter att forcera även om vi lyckas skapa ett par chanser. Ogge och Jackie har båda avslut som kunde ha resulterat, men Ogge får inte riktigt träff och Viggans målis gör en "idioträddning" på Jackies.

Matchen slutar 4-2 till Viggan som är robusta och effektiva i år. Viggan har redan gjort många mål och blir nog att räkna med i tabelltoppen i höst.

Hemmalag

Bortalag

Hörnor

6

4

Avslut

4

6

Avslut på mål

3

4

Varningar

1

1

Utvisningar

Byten IFK Viksjö

Min

IN

UT

Byte 1

45

21

17

Byte 2

68

8

7

Byte 3

Byte 4

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub