Herr A

IFK Viksjö - Alvik FC 21-09-01

Storseger i Stockholmsserien en sen onsdagskväll på plastgräset. 11-0 (2-0)

Andra matchen i denna serie blev ett målorgie och IFK var det heta laget. Laget hade förstärkts med 3 spelare från J-laget och den redan låga snittåldern sjönk ytterligare. Snittåldern på utespelarna var för kvällen 19,8, dock fick Böna damma av handskarna och ställa sig i baljan vilket höjde snittåldern en del! Böna gjorde dock som vanligt, spelade lugnt och harmonisk och det nykomponerade mittlåset spelade som de aldrig gjort annat än att täcka upp för varandra och dirigera medspelarna.

Den första halvtimmen karakteriserades av ett kompakt IFK övertag där Alvik kom fram i enstaka kontringar. IFK förde spelet över hela planen utan att riktigt att komma till farligheter. Det tog 22 min innan vi hade ett första avslut efter att Hugo och Mahim kombinerat sig fram, Hugos avslut smet tyvärr strax utanför målramen.

Vi började rotera in bänken efter 30 min och det tog inte lång tid innan vi fick hål på Alvik.

I 33 min slogJohan en boll i djupled till Hannes som enkelt sprintade förbi sin back och rutinerat la in bollen i nät. 1-0

Därefter ryckte Alvik sig upp lite och producerade bla 4 hörnor på raken, det ger så klart en del problem men farliga avslut uteblev.

I 45 min kombinerar vi os fram från höger till vänster med "tikitaka" och bollen hamnar hos Johan på vänster kanten som istället för att gå på avslut, beslutar att pegga upp för Rasmus som med en stenhård yttersida smackar bollen i nät. 2-0

Vi går till paus med en bra känsla och kan konstatera att vi är det bättre laget. Vi fokuserar på prestation och engagemang.

Alvik sätter igång andra halvlek med en långboll som Böna får hämta ute vid hörnflaggan, Böna rullar till Simon som tar ett par kliv framåt, sätter en precisions boll på Eddi i full fart på högerkanten, en enkel touch inåt i planen förbi backen och sen ett klockrent avslut i bortre gaveln. 3-0 i första spelminuten och IFK har bestämt sig att aldrig ge Alvik chansen att komma in i matchen.

Alvik åker på ett rött kort under den första delen av andra, vi är lite osäkra på om det var två gula, men det gjorde i vilket fall inte saken lättare för Alvik.

I 51 min servera Robin en macka till Mahim som enkelt kan rulla in 4-0. Därmed har samtliga J spelare hamnat i "poäng" protokollet, stärkt.

I 53 min snor Hannes bollen från Alviks målis och 5-0 är ett faktum.

I 65 springer Johan runt backen på vår offensiva vänsterkant och serverar Mahim som placerar in bollen via stolpen, 6-0

I 70 min plockar Abdi upp en retur på offensiv planhalva och lobbar in bollen i mål. 7-0

I 86 min lobbar Eli bollen över en utrusande målis, bollen ser ut att smita strax utanför men Johan dyker upp vid bortre och ser till att bollen går i mål. 8-0

I 88 min Chippar Rasmus in 9-0 efter ett genombrott från vänster kanten

I 89 samt i 90 min hinner Johan med ytterligare två mål så att slutresultatet skrivs till 11-0.


Vi kan konstatera att all Alviks energi försvann i samband med utvisningen, det må så vara och det är en del av spelet. IFK var fokuserade under hela matchen och slappnade aldrig av. Eddi, Robin och Hannes från J-laget bidrog med fart, teknik och vilja även om vissa motståndare var avsevärd mera fysiska än vad de normalt är vana vid. Mycket starka insatser av trion och väldigt kul att betrakta från sidan.

IFK ordinarie herrspelare gav stöd och uppmärksamhet till de lite yngre killarna vilket också var kul att se, vi kan förhoppningsvis bygga vidare på den inslagna vägen som föreningen stakat ut.

Forza Viksjö


11an: Böna, Abdi, Oscar, Simon, Trollet, Danne, Rasmus, Mahim, Alex E, Hugo, Eli

Bänken: Johan, Jack, Eddi (J), Robin (J), Hannes (J)


IFK Viksjö
Alvik FC
Hörnor58
Avslut71
Avslut på mål141
Varningar33
Utvisning1

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub