Herr A

IFK Viksjö - Tudor Arms FC 21-09-25

Ännu en kvällsmatch i Stockholmserien på Vallen 2. Denna gång mot Tudor Arms FC.

Bra svalt väder och vi möter ett mera eller mindre renodlat engelskt gäng som har sitt ursprung i Östermalmspuben med samma namn som laget.

Kvällen till ära har vi fått hjälp av 5 J-spelare vilket känns väldigt kul!

Snacket innan match handlar om att våga spela vårt eget spel som vi gjort tidigare matcher och lita på vår förmåga att spela fotboll, "gör vår grej".

Matchen blåses igång och vi visar från start att det är vi som kan och vill sätta fart. Inledningen är en bra period för oss

och vi märker ganska snart att vi möter ett "klassiskt spelande" engelskt gäng som gärna lägger långbollar. Tudor

lyckas med att få några bollar igenom som sätter oss i en jobbig sits. Noa i mål lyckas bra och har under första kvarten inte mycket att göra

men levererar en härlig räddning då motståndarna lyckas kommer till avslut.

Fram till mitten av första halvlek är det mycket spel på mittplan och mycket kamp om bollen, överlag spel på Tudors planhalva med vissa besök, ofta genom långbollar, på Viksjös planhalva.

Runt 30:e matchminuten får vi en dipp i vårt spel, tappar mycket boll och lyckas inte sätta passningar på det sätt som vi vill.

Det gör att motståndarna får moment och vi har en mindre bra period men inga egentliga farliga lägen uppstår.

I 35:e kämpar vi till oss boll på offensiv planhalva genom en härlig närkamp och vi får till ett bra avslut, detta ger signal till laget och vi lyckas återta kommandot i matchen. Detta resulterar i en frispark som Johan slår mot mål och tvingar motståndarnas målvakt till en riktig "tv" räddning. Två väldig bra prestationer; en grymt bra slagen frispark samt en väldigt bra räddning, kul att se!

Halvleken blåstes av i 45:e matchminuten.

Kort snack i halvlek om det vi kan göra bättre och domaren blåser kort därefter igång andra halvlek.

Vi trummar igång, börjar i bra tempo och det känns som vi har övertaget.

Spontana känslan är att vi under första 10 av andra äter oss in mer och mer mot motståndarnas mål och att dom har svårt att komma över halva plan.

Flertalet avslut efter återvunnen boll följer och även flertalet målchanser, känns att målet hänger i luften efter en bra period av oss.

I 64:e matchminuten och en "vunnen" hörna läggs bollen upp och slås in mot straffpunkten där Victor hittar bollen med sin panna och sätter bollen i mål. Helt klart välförtjänt att vi äntligen får utdelning!

1-0

Vi fortsätter vårt positiva spel och har många avslut, några på mål och några som går strax utanför målramen,

Märks att motståndarna inte riktigt orkar och faller hem och besöker väldigt sällan Viksjös planhalva.

Resterande del av matchen spelas av där vi har taktpinnen, motståndarna kommer över på våran planhalva vid några tillfällen men

det är väldigt sällan. Ett av dessa kliver Noa fram och igen gör en bra räddning vilket känns tryggt!

Domaren blåser av matchen i 90:e minuten och vi kan räkna hem 3 pinnar, härligt!

Laget: Noa (J), Trollet, Eddie (J), Robin (J), Jack, Victor, Hampus, Labir (J), Elias (J), Johan, Simon, Danne, Abdi, Josimar,

IFK ViksjöTudor Arms FC
Hörnor53
Avslut144
Avslut på mål92
Varningar14
Utvisning
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub