Herr A

IFK Viksjö - Erikslund KF 190422

I säsongens första hemmamatch ställdes vi mot Erikslund KF, ett lag fullt med rutinerade spelare. Solen strålade och hyfsat med folk på läktaren gjorde att humöret var på topp i laget anförda av Hampus som lagkapten. Enligt min kännedom hade samtliga spelare i matchtruppenhar spelat ungdomsfotboll i IFK vilket helt ligger i vårt tänk kul, dessutom var äldsta spelaren i dagens trupp född 1997, spännande.

Då Emir i vår första match mot Djursholm blev utvisad och Jacob är skadat så fick det bli comeback i buren för Eli efter 1 års frånvaro.

Matchen börjar i ett högt tempo där Erikslund pressar oss stenhårt och det resulterar i mål direkt 0-1 och relativt snabbt därefter 0-2. De gör det bra och vi gör under den perioden det mindre bra men sakta men säkert äter vi oss in i matchen.

Våra yngsta spelare har en del problem med att vänja sig vid senior fotbollen men de blev i alla fall erfarnare under matchens gång.

Vi skapar chanser men får inte in bollen men även Erikslund har chanser där Eli får visa att han är en duktig målvakt!

I halvtidspausen har vi ett bra snack och i den andra halvleken går vi all in och skapar en mängd chanser men orutin kombinerat med en duktig målvakt i Erikslund gör att vi endast får in 1-2 av Johan och matchen slutar med en förlust. Tycker nog att oavgjort hade varit rättvist men det är målen som räknas. Samtliga Viksjö spelare får ett stort plus då hjärtat och viljan fanns genom hela matchen.

Bra comeback av Eli extra plus till Hampus, Johan och Tommie.

Vi gratulerar Erikslund till segern och tackar domaren för en bra insats, nu laddar vi för nästa match borta mot Vaxholm