Herr A

Sundbyberg FC - IFK Viksjö 21-10-12

Sista matchen i Stockholmsserien 2021 spelades en kylig tisdag på V-vallen. Matchen skulle ha spelats tidigare på säsongen med Sumpan som hemmalag, då vi av olika anledningar var nödsakade att flytta den så kom vi överens med Sumpan om att spela på V-vallen denna tisdag, IFK var därmed bortalag även om vi spelade hemma, vilket markerades än tydligare genom att vi spelade i våra gula tröjor.

Det var två ganska olika lag som ställdes mot varandra, ett väldigt ungt och fartfyllt IFK med hela 4 spelare från J truppen, "tyvärr" höjdes medelåldern reellt då Böna fick dra på handskarna för sista gången i år. Sumpan ställde upp med ett lite äldre, inte lika fartfyllt och kanske även lite tyngre lag dock fanns det rutin i massor och det blev en hel del dueller under matchen där vi kunde konstatera att detta är precis vad våra unga spelare behöver uppleva. De unga må känna sig snabbare och har bättre tekniska färdigheter men när det kommer till spelförståelse, smartness, tuffhet och en allmän god känsla för fotboll så har de ett och annat att lära. Vi drog på smilbanden åtskilliga gånger under matchen och hade ett skönt sur med Sumpans ledare. Detta var en fotbollsmatch som kanske inte hamnar i historieböckerna som den mest spännande eller välspelade men spelglädjen och passionen för spelets grundbultar lyste upp hela matchen så att det blev en minnesvärd kväll. Kämpaglöd, vinnarmentalitet, kamratskap och sportmanship stod i centrum, kul.

IFK var överlag lite bättre på det mesta vilket speglas i slutresultatet men även i statsen. Killarna verkade ha lite problem med en kalla blöta mattan och passningsspel samt bolltouch var inte det vi blivit vana vid. Åt andra sidan hade inte Sumpan farten att utnyttja detta. IFK försökte trilla boll men valde i första 45 att fokuserar på genomspel i mitten där Sumpans mittbackar var ganska stabila och tog hand om det mesta, de farligheter vi skapade kom när vi kom runt på kanterna. I andra 45 tappade Sumpan orken allt mer och de sista 10-15 min var ganska loja då våra killar inte behövde förta sig direkt för att freda Böna i målet. Matchen slutade 0-6 i IFKs favör och vid slutsignalen var det glada men trötta miner som alla ville hem till SWE och andra halvlek.

Mål i första 45.

0-1, 15 min. Kombination på högerkanten, Rasmus till Ludde och tillbaka till Rasmus som lägger in bollen i nät

0-2, 25 min. Eli trycker in målvaktsretur efter Rasmus frispark från högerkanten.

Mål i andra 45

0-3, 50 min. Eddie (Speedrunner) sätter fart på högerkanten, glider förbi tre Sumpan spelare innan han runder målisen och rullar in bollen.

0-4, 63 min. Rasmus får bollen från Herman ganska centralt och strax utanför straffområdet, tittar upp och placerar in bollen i mål.

0-5, 77 min. Rasmus M (J) får möjligheten att raka in bollen i mål efter att Herman trollat på högerkanten och lagt in bollen framför mål.

0-6, 80 min. En djupledsboll kommer in i Sumpans straffområde och efter lite studsar hit och dit får Ludde in matchen sista mål.

11an: Böna, Abdi, Josimar, Alex E, Trollet, Elias (J), Robin (J), Rasmus, Herman, Eli, Ludde.

Bänken: Eddie (J), Rasmus M (J), Hampus

Stats från första 45Sundbyberg FCIFK Viksjö
Hörnor35
Avslut56
Avslut på mål210
Varningar21
Utvisning

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub