Herr A

IFK Viksjö - IK Säbysjön 20-09-12

Ett glidtacklingsvänligt fotbollsväder på en fin plan. I hällande regn skulle vi ta emot serieledande Säbysjön vars startelva innehöll 6 st fd IFK spelare varav Robban spelat flera A lagsfighter för IFK än hela IFKs nuvarande trupp. Även Säbysjöns coach har IFK anknytning så det var bra stämning och förhoppningar om en bra match.

IFK startade bra och höll minst samma klass som serieledarna men vår ungdomliga trupp har ännu inte fått nödvändig erfarenhet vilket syntes emellanåt. 1 halvlek är jämn där vi har lite mera boll men Säbysjön är giftiga på omställningar och fast. Vi lyckas inte riktigt utnyttja vår speed i avgörande lägen. Våra spelare halkar i vätan vid ett antal tillfällen under halvleken och vid två av dessa halkningar är det ingen pardon och Säbysjön gör både 1 och 2 noll. i 29 min är det "tyvärr" gamla IFKaren TIm som sätter bollen och tvåan kommer i 45 min, surt då uppförsbacken blir för stor skulle det visa sig.

Andra halvlek inleds lite annorlunda då Säbysjön verkar stå lite högre och pressar lite tidigare än i första. Det medför att vi har svårare att kombinerar oss igenom och spelet passar inte vårt gäng. Vi krigar på och tar över matchen även om Säbysjön kommer fram till farligare situationer. Vi släpper även in 0-3 efter en hörna i 60 min där en annan fd IFKare, Gurra får stå ensam i bortre och nickar in bollen.

Vi vikar inte ner oss och vår gameplan är oförändrat, bollen på marken och få touch. Vi reducerar i 70 min efter att Johans pass/skott från kanten av straffområdet glids in i mål av Herman som vaket stannat kvar i straffområdet efter anfallet innan.

Ny energi och hopp uppstår och intensiteten ökar i spelet. i 88 min nickar Jack in en hörna men vi kommer inte närmare. Mellan våra två mål har vi haft ett antal avslut som Säbysjöns målis fått jobba på för att freda sitt mål. I ärlighetens namn har Säbysjön ett antal frilägen och farliga avslut men Jacob är med på dessa. Två duktiga målisar på plan idag.

Vi kommer inte närmare än 2-3 men matchen är vår bästa prestation så här långt och detta ger oss energi inför de komman matcherna där vi redan på onsdag ska till Spånga för att mäta oss med botten konkurrenten Iberoamericana.

Elvan: Jacob, Elvis, Ossian, Alex E, Jakob, Alex S, Rasmus, Michael D, Herman, Johan, Jack.

Bänken: Fredrik, Trollet, Hugo, Brhane