Herr A

Älta IF - IFK Viksjö 22-06-19

Bortamatch i Älta en sen söndagseftermiddag, en härligt benägen plan precis vid Ältasjön.

Något utmanande att få ihop trupp till denna match då vi på fredagen haft match i 6B, några spelar dubblerade men vi har även fått stöttning av HJ och spelare som inte tränat pga militärtjänst och annat. Böna stöttar genom att vara keeper så vi är iaf 13 i truppen.
Det Älta vi möter är ett rent C lag, märks att det är stor rutin bland spelarna och man är
väldigt duktiga på att positionera sig och bemöta vårat spel som vi inte riktigt får till.



Matchen börjar med övertag till oss, ett klart sådant, för att sen stilla sig något med jämnt spel. Älta tar mot slutet av första över mer och mer och även om vi gjorde matchens första mål så kvitterar Älta och man gör även ytterligare ett
mål i den sista sekvensen av första halvlek och det står i halvtid 2-1 till Älta.



Andra går igång och efter stund uppstår en situation som gör att Älta får en spelareutvisad (andra gula i samband med protest) och man fortsätter matchen med endast 10 spelare.



Vi tar härifrån över spelet och har ett bra tryck mot motståndarna, men Älta hotar med farliga omställningar vid de tillfällen vi är högt uppe i planen tappar boll men vi kvitterar till 2-2.



Vi har klart övertag men som nämnt ovan kommer det farliga omställningar mot vår planhalva, en av dessa leder tyvärr till mål för Älta och ställningen är 3-2.
Vi fortsätter spela med klart övertag, Älta backar hem och gör det trångt men vi har chans efter chans men får inte in bollen.
I stället har Älta igen en farlig omställning och får till ett mål, inte rättvist alls men så är fotboll ibland och ställningen är 4-2.
Vi ger inte upp och lyfter upp spelare från backlinjen, detta hjälper och vid ett läge får vi in en reducering och ställningen är 4-3 till Älta.



Någon minut efter blåser domaren av matchen och Älta vinner med 4-3. Bra kämpat av de spelare som idag var med, till trots för att många var slitna efter tämligen tätt matschema men

alla gjorde sitt bästa.

Nya tag redan nu på onsdag hemma, kom och tilta på oss på Vallen 2 22/6 kl:20:00 som blir den
sista matchen för vårsäsongen 2022


STFF Matchfakta

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub