Herr A

Mespotamien FC - IFK Viksjö 21-08-21

Årets första bortamatch. Vi möter Mespotamien FC på Hjulsta BP, en fräsch konstgräsplan som verkar vara anlagd nyligen.

Vi snackar innan match om att få en bra start på matchen och undvika att sätta oss i den sits vi gjort tidigare matcher i serien men även i Stockholm Cup.

Matchen blåses igång och vi börjar trycka på i ett bra tempo. Motståndarna blir lite tagna på sängen och har inget spel alls att tala om de första 15 minuterna. Blir något tillfälle där motståndarna vinner boll men där vi antingen återerövrar bollen tidigt eller helt enkelt får stopp på deras uppspel till sina snabba toppar. Märks att detta lag vill lägga länger bollar på sina toppar istället men vi har egentligen inget problem att hantera deras spel och vi har som sagt ett enormt övertag spelmässigt.

I 17:e matchminuten lyckas vi med att driva boll fram på högerkanten, trollet driver bollen ner mot hörnflaggan och smäller på med ett inspel in mot straffområdet där Johan kommer och förvaltar chansen väl och sätter bollen i mål.

0-1

Vi har fortsatt klart övertag i matchen, och vi märker fortsatt att motståndarna inte är intresserade av att ha ett snabbt speltempo utan försöker hela tilden, trots underläge, dra ner på speltempo och få oss att inte vara på tå när eventuella uppspel till deras snabba toppar kommer.

Det klara spel övertaget vi har resulterar i flertalet avslut på mål, där även ett skott av Mahim passerar strax över ribban.

Motståndarna har en del spelvändningar mot oss, men ingen som egentligen känns farlig eller ger klara målchanser. Tyvärr resulterar ett av deras få besök i vårat straffområde i en hands och domaren blåser straff till motståndarna i 30:e matchminuten.

Motståndarna sätter bollen i mål fast Jacob gör sitt yttersta för att stoppa bollen.

1-1

Resterande tid av första halvlek spelas av med fortsatt övertag för oss, men där motståndarna verkar väldigt nöjda med ställningen som är och försöker dra ner på matchtempot så gott det går.

Andra halvlek blåses igång, vi har snackat om att komma upp i tempo och nyttja kanterna mer istället för att kliva in mot mitt där det är väldigt trångt.

Snacket har gett effekt och vi får igång speltempo och har klart övertag.

I 50:e matchminuten tappar vi boll i ett sårbart läge, detta resulterar i att motståndarna får sitt första avslut på mål och tyvärr även gör mål. Frustrerande då vi känner att vi är det klart bättre laget.

2-1

Vi jobbar fortsatt på och det ger flertalet avslut på och utanför mål, men tyvärr får vi inte in bollen. Jobbet vi gör ger bland annat en frispark till oss i motståndarnas straffområde då målvakten under press felaktigt tagit upp bollen. Danne jobbar till sig även en frispark strax utanför straffområdet som vi tyvärr inte får in.

I 75:e , Jobbar Victor hårt i offensivt straffområde och bollen går ut mot högra hörnstolpen, där fortsätter kamp om boll och Viktor vinner duellen och lyckas med att få in bollen mot mål så pass att den skruvar sig in i bortre delen av målet. Väldigt rättvist baserat på hur matchen utspelat sig.

2-2

I 78:e minuten kämpar vi till oss en frispark en bit utanför motståndarnas straffområde på högra sidan. Frisparken går högt och bollen går ner mot den bortre ytan, där är Johan påpasslig och smäller in bollen på volley rätt upp i målgaveln.

2-3

Resterande del av matchen är smått stökig där det pratas en hel del om domslut ute på plan. Ett av dessa resulterar tyvärr i att en av våra spelare får ett andra gult kort och vi får avsluta matchen med 10 spelare vilket gör det mer nervkittlande i slutet än nödvändigt.

Domaren hade lagt till gott om tid i andra och i 98:e matchminuten blåser domaren av matchen och vi har vinsten klar.

Sett överlag och hur matchbilden varit så är det fortsatt fantastiskt mycket vi skapar, gäller bara att vi fortsätter med att jobba på tydligare avslut.

Men vi tar tre pinnar med oss efter denna, trots övertag från vår sida spelmässigt, svåra match och siktar på kommande matcher att få till våra avslut mer så vi enklare kan stänga matcherna innan det blir onödigt spännande.



Mespotamien FCIFK Viksjö
Hörnor35
Avslut116
Avslut på mål27
Varningar35
Utvisning1 (två gula)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub