Herr A

IFK Viksjö - Danderyd SK 22-05-25

Match mot Danderyd i Stockholmsserien, en vardagsmatch som till en början riskerar att bli inställd då åskan slår ner nära planen och domaren börjar fundera på om matchen kan spelas. Efter några tveksamma minuter så tas beslut om att matchen kan spelas då vädret börjar spricka upp och solen kryper fram.

Vi har dagen till ära stöttning av HJ, däribland målvakt som härligt kliver fram och visar att man både vill och kan vara med,

Matchen går igång, vi märker av att motståndarna faller ihop mycket och har ett väldigt kompakt lag. DSK spelarna är väldigt säkra i sina positioner och spelar klokt, stoppar många av våra offensiva uppspel och vi har svårt att komma fram.

Trots väldigt stort spelövertag för oss så har vi inga direkt farliga avslut eller anfall, känns nästan som att matchen hamnar i ett "lunkar tempo" och vi får inte riktigt till det.

I 9:e minuten får vi äntligen till det, Oscar F ger bollen till Hugo som i sin tur sätter bollen i mål. Äntligen. 1-0

Matchen fortsätter i ett avslaget tempo, men vi försöker trumma på så gott det går.

I 26:e så är William L och Malle i samspel, slutar med att Malle får tillfälle och sätter bollen i mål. 2-0

Något bättre tempo nu efter målet och det känns som vi kommer igenom mer, efter några minuter får vi till spelet på höger sida och Trollet passar Malle som igen tackar för bollen och sätter bollen i mål. 3-0

Vi har i princip komplett bollinnehav, men resten av första spelas av utan något mer mål.

Andra drar igång och även om vi försöker komma igång mer så känns det nästan som motsatt effekt blir och tempot är allt annat än det vi vill ha i matchen.

Som sagt DSK 'r väldigt säkra i sina defensiva positioner och faller mycket och gör det svårt för oss att komma igenom deras kompakta försvar.

Andra halvlek rullar på men i långsamt tempo, flertalet avslut från oss men inget som ger mål förrän i 74:a matchminuten då Mallen igen får fatt i bollen en bit utanför motståndarnas straffområde och avlossar ett skott som går in i mål. 4-0

Vi spelar av resten av matchen som slutar 4-0

Kudos till Danderyd som ändå vill spela med sargad trupp och vi blev klart impade av den spelaren som anslöt med ca 15 kvar av matchen och som då hade cyklat från Danderyd till V-Vallen för att kunna stötta sitt gäng.