Herr A

Stockholm Cup 2020-2021

Rinkeby United FC från div 4 var motståndare på Viksjövallens konstgräs. En bitande vind svepte in över vallen och möjligt att detta påverkade spelet en del i första halvlek.

Cupens handicap system innebär att vi fick två bonusstraffar innan avspark. En glimrande möjlighet att ge RUFC lite huvudbry tyvärr lyckas vi inte sätta straffarna, som tog i vardera stolpa. Vid avspark var ställningen därmed 0-0.

RUFC inleder med bolltrillande utan att riktigt komma fram i planen, vi ligger rätt och sätter press i rätt lägen. Vi erövrar boll och sätter RUFC på prov emellanåt.

7 min har vi en nick som tar i ribban.

10 min, RUFC har sitt första avslut som Jacob kan avvärja utan problem.

13 min. Jack snurrar på vänsterkanten och läggar in bollen till Herman som kan stöta in den i öppet mål. 1-0

25 min. Eli drar till från distans och målisen får sträcka ut ordentligt, returen går till Herman men målisen räddar även detta avslut.

30 min. Vi vinner boll och Paul får en bra möjlighet att trycka in 2-0 men målisen räddar även detta avslut.

36 min. RUFC rullar upp oss, bollen går från sida till sida och sätts i djupled med följande inlägg som resulterar i kvittering. 1-1

43 min vi tappar boll på mittplan och den sätts i djupled, återigen inlägg och denna gång nick via ribban i mål. 1-2. Snöpligt.

Sammanfattning första halvlek är att RUFC har mest boll utan riktigt att dominera. De har tre avslut och sätter två. Vi har bra press spel, erövrar boll i bra lägen och kommer till 5 avslut men sätter bara ett. En otäck skada på Ossian gör uppförsbacken brantare.

Lagom till avspark i andra mojnar vinden. Vi har bestämt att ge RUFC en match men tyvärr släpper vi in ett mål i 50 min efter en snabb spelvändning och luften går ut lite.

Vi försöker pressa och vinna boll men RUFC är ett bra lag och darrar aldrig. Vi har lite chanser men orken räcker inte till för att få kontakt.

RUFC kontrar in både 1-4 i 65 min samt 1-5 i 89 min. Vi gör en bra prestation som inte räcker till mot ett bra div 4 lag. Men avståndet är inte lika långt som siffrorna visar, tycker vi.

Tävlingssäsongen 2020 är därmed slut för IFKs Herrlag.

Startelvan: Jacob S, Ogge, Ossian, Alex E, Trollet, Danne, Jacob O, Rasmus, Paul, Jack, Herman

Bänken: Eli, Valle, Jeppe.

IFKRUFC

Hörnor

4

4

Avslut

2

3

Avslut på mål

6

6

Varning00
Utvisning00



Nyheter via RSS
Levererat av MyClub