Herr A

IFK Viksjö - Sundbyberg FC 21-10-02

Sista matchen på Vallen 1 säsongen 2021 och Sundbyberg F stod för motståndet, Fint höstväder, fin plan, och 16 taggade spelare.

IFK satte full fart från start genom hög press och fokus på tidig återerövring. Det visade sig ganska snabbt att IFK var bättre än motståndet beträffande fart och teknik och killarna försökte utnyttja detta. Första 15 min hade IFK total kontroll på allt som pågick på planen, Sundbyberg fick fokusera på att rensa långt. Vi kom dock inte till direkta farligheter förutom en boll i ribban i 5 min. Efter denna inledning var det lite märkligt att matchens första farliga avslut kom från Sundbyberg, efter en rädd på offensiv planhalva fick de iväg ett skott från 20 m som tog klockrent i ribban även om Jacob var däruppe med fingrarna. De kommande minuterna hade Sundbyberg lite mera att säga till och det var en del slarv i IFK framförallt i uppbyggnadsfasen av anfallen. I 25 min kommer dock målet som på något sätt karakterisera matchen. Bollen flyttas snabbt från höger till vänster där Johan tar fart och lägger in bollen, Rasmus kommer farande och nickar in bollen i mål till trots för att försvararen var ett par storlekar större än Rasmus. 1-0.

Strax därefter kommer ett liknande anfall där Johans avslut tar i ribban.

I 36 min petar Ogge in bollen efter en hörn retur. 2-0

I 39 trycker Jack in en stolpretur på Johans avslut. Återigen ett anfall där bollen flyttas snabbt från kant till kant med snabba pass och få touch.

I 45 min spelar Alex S Johan fri och han kan enkelt rulla in 4-0

Andra börjar som första men återigen tappar vi fart efter ett par minuter.

I 54 min krigar Sundbyberg fram en hörna och de kan nicka in 1-4 på en bra slagen hörna.

Det sätter fart på IFK igen och i 56 min driver Eddie bollen förbi ett par försvarare men avslutet tar tyvärr i stolpen. Johan är med på returen och trycker in bollen till 5-1. Detta släckte ev förhoppningar som Sundbyberg hade på att göra matchen spännande och IFK sänker tempot och vill bara spela av matchen. Vi har lite anfall utan att vara tillräckeligt skarpa i sista momentet. i 74 min får Alex S en boll från vänster, vänder runt och klipper till från 17 m, bollen går lågt och invid stolpen till 6-1.

Sundbyberg trycker upp sista minuterna men det finns inte riktigt kräm kvar i benen, ändå kommer man till två bra avslut från distans.

I 85 ett lågt skott som Jacob limmar vid stolpen samt i 89 en ännu bättre avslut som tvingar Jacob till en tv räddning, då bollen är på väg in i krysset.

11an; Jacob, Danne, Simon, Ogge, Josimar, Mahim, Victor, Rasmus, Jack, Johan, Hampus

Bänken; Eddie(J), Robin (J), Bränge, Alex S, Alex E


IFK Viksjö
Sundbyberg FC
Hörnor94
Avslut114
Avslut på mål174
Varningar33
Utvisning
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub