Herr A

IFK Viksjö - Qaran IKF 20-08-30

Äntligen första hemmamatchen på Vallen.

Vädret denna gång mer utmanande, regnade periodvis kopiöst mycket under första halvlek vilket även ledde till att domaren i 26 matchminuten valde att blåsa av.
Efter att 5 minuter hade värsta regnet passerat och matchen blåstes igång igen.

Det hade kommunicerats tydliga direktiv inför matchen att

1. våga mer och stå högra upp i planen
  2. vara tydligare med press och ta jobb för att vinna boll
  3. vara noggranna med att ta ansvar och hjälpa varandra.

Det märktes att spelarna tagit till sig direktiven vilket innebar att vi var offensivare i vår approach. Vi sätter tidigt en tydlig prägel på matchen med många anfall och avslut, vilket innebär att Qaran fick svårt med vårat spel och kämpade för att hinna med.

Bland annat har vi i 15:e matchminuten två stolpskott direkt i anslutning till varandra men bollen ville inte in i mål.

Symptomatiskt för säsongen så här långt, är att Qaran i den 20 minuten får till en snabb spelvändning och deras första avslut på mål resulterar tyvärr i 0-1.

Vi märker att vi har momentum i matchen, mängden avslut vi får till ger oss energi och i 25:e får Johan in bollen i motståndarmålet och det är kvitterat till 1-1.

Kampen fortsätter i en juste spelad match, vi fortsätter ha övertagen men i 42:a matchminuten får Qaran en hörna, som tyvärr resulterar i att bollen hamnar i baljan via Viksjö spelare, 1-2.

Andra halvlek drar igång, och det märks att Qaran till andra halvlek bestämt sig att sätta tydligare press. Vi hanterar detta utmärkt och
jobbar på. Efter ett bra jobb av Herman på kanten resulterar inlägget i ett mål av Johan och återigen har vi kvitterat, nu till 2-2.

Nu märks det för allvar att vi har övertaget i matchen, jobbet fortsätter och avsluten lika så, dock utan att vi får in bollen i mål. Det straffar sig och vi åker på en straff I 84 minuten efter en närkamp, straffen går i mål, och resulterar i 2-3.

Vi går "all in" och slänger allt framåt. I 91 minuten träffar vi återigen stolpen men bolluslingen vägrar att rulla över mållinjen.

Prestationen i matchen är den bästa vi gjort så här långt i 6an, tyvärr är resultatet inte i paritet med insatsen. Vi får jobba vidare och hårdare med insikten att vi behöver bli effektivare i avslutssituationerna så kommer vi att vinna matcher,

Truppen: Böna, Elvis, Wille, Hampus H, Rasmus, Jakob B, Mahim, Michael D, Herman, Hugo, Ossian, Jeppe, Jacob T, Alex E, Johan, Jack.