Herr A

Viksjö - Österåker

Förlust i hemmapremiären

Efter två bortamatcher var det dags för hemmapremiären. Gräset var väldigt fint för att vara april och matchen var därför flyttad från Järfällavallen till Viksjövallen.

Österåker hör till seriefavoriterna. De har behållit många spelare från förra året och laget har allsvensk rutin i form

Max von Schlebrügge och Trimi Makolli.

Första halvlek började enligt vår plan. Vi låg rätt i positionerna och det skapades väldigt få målchanser. Efter 25 min fick vi en frispark utanför straffområdet efter att Anton blivit neddragen. Robba fick på en väldigt bra träff och vi var i ledning med 1-0. Vi fortsatte att spela bra men tyvärr lyckades Österåker kvittera med 3 min kvar till paus. I andra halvlek höjde Österåker tempot och vi kunde inte riktigt stå emot.
1-2 och 1-3 kom under första kvarten efter paus. Därefter rasade vårt spel totalt. När domaren blåste för full tid var ställningen 2-6.

IFK Viksjö - IFK Österåker 2-6 (1-1)

Startelva: Linus - Nick, Robba, Granis, Hampus - Cappe, Matte, Yass - Gurra, Anton, Oliver

avb: Fredde, Ferat, Ekholm, Tommie, Wille

26' 1-0 Robba (frispark)

42' 1-1

55' 1-2

58' Matte ut - Ekholm in

61' 1-3

74' 1-4

74' Gurra ut - Fredde in

74' Hampus ut - Tommie in

76' 1-5

78' Nick ut - Wille in

80' 2-5 Anton (Fredde)