Herr A

Stockholms IF Midia- IFK Viksjö 20-10-04

En mycket märklig och målrik match.

Riktigt höstväder på Ärvinge var inramningen för dagens match. IFK var laddade och började i ett furiöst tempo vilket resulterade i avslut mera eller mindre direkt efter avspark. I den 8 min minuten tilldelas vi en straff som Alex for nöjet att slå. Bollen sitter högt i nätet och vi leder med 0-1. I den 10 min lobbnickar Jack in en passning från Trollet och det är 0-2.

Då händer det märkliga, killarna verkar tror att matchen är över och börjar slarva. Midia är ett gäng som man inte får underskatta då det finns mycket individuell kunskap, teknik och erfarenhet.

I den 15 min gör vi självmål efter en Midia hörna. 1-2

I den 18 min släpper vi igenom en lyftning och en spelare kommer helt fri med Jacob, 2-2

I den 36 min tilldelas Midia en straff efter att vi stått på hälarna och fått jaga, 3-2

I halvtid pratar vi om inställning, noggrannhet och att jobba tillsammans. Spelet är bättre och försvarsspelet mycket bättre styndtals.

Tyvärr kommer en dipp i koncentrationen och Midia gör både 4-2 (65 min) samt 5-2 (75 min) Vid både tillfällena är vi okoncentrerade och "snälla" och låter Midia spelare komma till avslut. Vi har ganska många farliga avslut vilket stats visar, men "tyvärr" är Midias målis väl vuxen uppgiften och gör ett antal högkvalitativa räddningar.

Vi gör en sista insats och flyttar fram allt vi har, i 80 min får Johan en djupledsboll och sätter säkert 5-3. Strax därefter får Jack en passning från Johan, vänder bort motståndaren och rullar in 5-4.

Vi lyckas inte hela vägen och i matchens sista minuter sätter Midia även 6-4.

Vi är inte första laget som haft svårt med Midias tekniska och smarta spelare, även Serievinnarna Säbysjön hade en likn upplevelse på Ärvinge även om man lyckades vinna.

För att förtydliga så är Midia inte ett fult eller ett osportsligt lag utan man spelar en annan typ av fotboll än vi är vana vid. En fotboll som kan liknas vid "gårdsfotboll" där individuell teknik och smartness står i högsätet. Det är en hel spelare i Midia som är väldigt intressanta att skåda; snabba fötter, extrem bra kontroll med bollen och bra överblick. Förhoppningsvis kan våra unga krigare ta till sig av erfarenheten då vi som lag betraktat är bättre organiserat och strukturerat men man kan aldrig slappna av mot ett lag som Midia.

Elvan: Jacob, Jakob, Herman, Michael, Alex, Ossian, Rasmus, Fredde, Johan, jack, Trollet.

Bänken: Eli, Jeppe, Danne, Brhane


Stockholm IF MidiaIFK Viksjö
Hörnor28
Avslut412
Avslut på mål510
Varningar* ej officellt25
Utvisning

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub