Herr A

IFK Viksjö - Somalia United FF 170521

Datum: 17-05-21

Motståndare: Somalia UFF Hemma

Resultat: 3-2 (1-2)

Truppen: Eli J 39, Samori W 2, Sanka W 5, Chrille L 7, Jakob B 8, Michel L 9, David 10, Oliver A 11, Hamza 14, Oscar B 17, Tommie 18, Nedson 19, Oscar H 21, Lukas T 22, Josef E 24

Start: 39, 18, 2, 17, 9, 8, 19, 5, 11, 24, 7

Bänk: 3, 10, 14, 21, 22

En lång och händelserik match, lite hafsigt från och till mycket kamp och känslor.

Vi börjar bra och aggressivt allt enligt plan. Detta resulterar i ett mål redan i den 7 min då Oliver trycker in en retur efter lite passivt försvarsspel i bortalagets straffområde. Vi fortsätter på inslagen vägg utan att få in flera bollar. I den 25 min tilldöms Somalia en straff efter en närkamp. Eli räddar straffen men tyvärr anser domaren att vi var för tidiga in i straffområdet och straffen går om. Denna gång lyckas Somalia få in bollen och därmed kvitterat. Det sprider sig lite oro i leden och Somalia får lite mera att säga till om. Oscar åker på en skada i offensivt straffområde och vi tvingas till ett byte. I samband med bytet tvingar Somalia fram en hörna och i kalabaliken som uppstår lyckas Somalia få in bollen och tar ledningen. Vi blir stressade direkt men lyckas omvandla frustrationen till nått positivt inom ett par minuter. Vi går till halvtids vila med gott självförtroende och vi är övertygade om att vi vänder på steken i andra.

Vi börjar andra med full fart framåt och vi får snabbt ett övertag och parkerar på Somalias halva. Vi kommer fram både på kant och centralt. I den 62 minn ger vår slit resultat då Michel kastar ett inkast som David nickskarvar i mål. Vi fortsätter trumma på och i den 71 min gör Josef 3-2 på ett "skott" som nog var tänkt som en djupledare till David, Somalias målis missbedömer dock bollbanan och den studsar över målisen och rullar in i mål. Strax efteråt lossar Nedson stora kanon från 35.40 m, bollen går spikrakt mot krysset men Somalias målis tar lite revansch och får på en finger eller två på bollen som träffar undersidan ribban och studsar ut. Somalia försöker forcera men vi ger dom inte några vidare möjligheter, och deras försök hamnar antingen i famnen på Eli eller utanför. Strax efter Nedsons försök trampar han snett och skadar knätt var som verkar vara allvarligt. Under stor smärta får Nedson tillbringa sista kvarten på sidan i avvaktan på Ambulans. Vi hoppas att det inte är lika allvarligt som det upplevdes på plan.

Sista 10 samt 5 min övertid blir stökiga.

Somalia drar på sig 3 utvisningar. En för skallningsförsök, en efter två gula, samt den sista för en friläges då David drogs ner.

Vi lyckas freda målet under de sista minuterna även om det kändes lite oroligt ibland. En skön vinst, och efter underläge. Två raka vinster på hemmaplan vilket ger råg i ryggen inför fortsättningen

Tyvärr så drog även vi på oss kort (4 gula) och dessutom skador på Oscar B och Nedson.

Stats

Hemmalag

Bortalag

Hörnor

4

3

Avslut

6

2

Avslut på mål

5

2

Varningar

4

fogis

Utvisningar

3

Byten IFK Viksjö

Min

IN

UT

Byte 1

44

3

17

Byte 2

55

10

8

Byte 3

60

22

18

Byte 4

79

14

19

Byte 5

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub