Herr A

IFK Viksjö - IF Wasa (div5) 220213

I årets andra träningsmatch ställer vi upp med full trupp, 16 spelare varav 2 spelare gör sin första match i Viksjötröjan.

Dagen till är har Noa från J hoppat in i mål vilket vi är väldigt glada för och uppskattar mycket.

Vi trummar på i ett bra tempo, motståndarna har egentligen inget eget spel och vi börjar matchen på samma sätt som vi gjorde förra veckan. Dagens motståndare, lokalrivalen Wasa har svårt att få fatt i bollen och även behålla den.

Efter ca 10 minuter gör vi ett felpass som ställer motståndare mer eller mindre fri mot vår målvakt. Bollen rullar in i mål och vi ligger plötsligt under trots vårt spelmässiga övertag. 0-1

Vi tar oss i kragen och släpper det som hände och efter ca 15 minuters speltid får Johan P bollen i straffområdet och förvaltar läget bra genom att kontrollerat och lugnt sätta bollen i mål. 1-1

Vi fortsätter i samma positiva anda och motståndarna har det fortsatt jobbigt, i ett läge där vi jobbar i motståndarnas straffområde jobbar Jack så hårt att det resulterar det i en straff.

Malle får chansen och sätter tryggt bollen i mål. 2-1

Vi har fortsatt medvind i vårat spel, vi märker att vi ganska lätt kommer förbi på kanterna och i ett av dessa tillfällen så får vi på högerkanten ett skottillfälle i samband med att Malle har bollen. 3-1

I andra halvlek försöker motståndarna sätta mer press, men efter några minuter märker vi att vi fortsatt har stort spelövertag. Det positiva spelet resulterar i ett mål av Olsson från ett tämligen nära avstånd från mål. 4-1

Vi trummar på och det finns knappast brist på spel kreativitet, målchanser kommer titt som tätt.

I en av dessa jobbar vi till oss bollen på ett övertygande sätt, och vi har en bra kombo av pannben och kreativitet när vi vinner boll sedan spelar vidare på ett klokt sätt. Bollen landar så småningom hos Johan P som tackade för chansen och förvaltar den väl. 5-1

Vi är nu en bit in i andra halvlek och det märks att vi känner till viss del känner oss trygga i ställning som är, kanske lite för trygga då vi lite omedvetet börjar slappna av och motståndarna får mer tempo i sitt spel. Det resulterar i att Wasa mot slutet av matchen reducerar inte bara en gång utan två.

5-2

5-3

Summa summarum, bra insats och vi tar en till vinst mot ett div 5 lag.

Härligt att se samtliga jobba idag på ett underbart sätt och nu hoppas vi på en bra träningsvecka för att fortsatt fokusera på matchen mot Bro kommande helg.