Herr A

IFK Viksjö - Bollstanäs BK 170813

Datum: 170813

Motståndare: Bollstanäs Hemma

Resultat. 2-1 (1-0)

Truppen: 1, 39, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 12 (Josimar), 14, 16, 17, 18, 21 (Robba), 24

Start: 1, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 16, 18, 21, 24

Starten på höstens seriematcher var efterlängtat och det kändes en del spänning i omklädningsrummet inför matchen.

Robba, som återupptaget sin karriär och Josimar, var "nya" i gänget och det var också kul.

Matchen var tuff och tog på krafterna hos både hemma och bortalag, den extremt fina men tunga Viksjövall var en utmaning rent fysisk idag.

Matchen blev som förväntat, mycket spring från vår sida, då Bollsta är skickliga i sitt passnings spel och har en tydlig idé som de är bra på att omsätta i verkligheten. Vi sårades en del på vår vänsterkant i första utan att Bollsta lyckades förvalta sitt övertag på kanten.

Vi började ändå bra och fick in ett ledningsmål efter 10 min. En hörna som Robba nickade på mål och David skarvade i mål.

Bollsta tog över spelet efter detta, men lyckades inte riktigt komma till farligheter, vi var inte speciellt giftiga heller för att vara ärlig. Ett ställningskrig som sagt. I den 30 får Jackie bollen på vår höger kant med mycket gräs framför sig. Efter att ha spanat in möjligheterna lägger Jackie en underbar skruvat boll mot bortre där David kommer och möter med pannan i en språngnick, Bollstas målis hinner dock med i sidled förflyttningen och gör en kanon räddning under ribban. Hög klass på alla tre spelarinsatser i detta moment.

I den 36 min fick Hampus en varning efter en tuff tackling på Bollsta höger ytter.

Vi går till paus med gott självförtroende och vi diskuterar ett par korrigeringar för att hitta en bättre balans på mitten så att vi får bättre tag i Bollstas #22 som är oerhört skicklig i att fördela kvalitets bollar.

Vi hittar direkt en bättre balans och lyckas flytta "ner" Bollstas bollinnehav ett antal meter i planen vilket ger oss bättre kontroll. Vi kommer även fram på ett bättre sätt med bollen under kontroll, samtidigt som vi fortfarande har det långa spelet som ett hot. Vår nya balans börjar ge resultat och i den 64 min serverar David, ett fint instick till Josef som tyvärr lägger bollen på fel sida om bortre stolpen.

Josef tar dock revansch 5 min senare då han överlistar Bolllstas offside fälla genom att stanna på egen halva, och Anas` lyra på den enorma ytan bakom Bollstas högtstående backlinje ger Josef friläge från halva plan. Josef chippar bollen förbi målisen som ändå lyckas få en hand på bollen som fortsätter mot mål. Josef följer dock med och glidtacklar bollen sista decimetern in i mål.

Vi försöker bevaka ledningen och har en och annan omställning, tyvärr blir Bollsta tilldömt en straff i den 81 min efter en hands i vårt straffområde. Reduceringen är ett faktum och sista 10 plus tillägg blir nervösa och spännande. Bollsta försöker kvitterar men vi lyckas försvara oss bra och det blir aldrig riktigt farligt. I frustrationen blir det även två gula till Bollsta sista 5 min.

  • 10 min. 1-0. David (Robba)
  • 36 min. Varning IFK #3
  • 70 min. Varning IFK #9
  • 71 min. 2-0 Josef (Anas)
  • 76 min. Jakob ut, Hamza in
  • 80 min. 2-1. Straff
  • 87 min. Varning Bollstanäs
  • 91 min. Varning Bollstanäs

Hemmalag

Bortalag

Hörnor

6

3

Avslut

5

3

Avslut på mål

4

2

Varning

2

2

Utvisning

Byten IFK Viksjö

Min

IN

UT

Byte 1

76

14

8

Byte 2

Byte 3

Byte 4

Byte 5

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub