Herr A

IFK Viksjö - Kallhälls FF 20-09-26

Andra Järfälla derbyt på Viksjövallen på en blöt och mjuk men ändå fin plan. Regnet slutade lagom till samling och eftermiddagen blev till en fin höstdag.

Vi började trevande och matchens första anfall blev en långboll från KFF som gav friläge som tur var blev det inte mål. I 7 min tappar vi boll på egen halva och efter fint väggspel gör KFF 0-1, Det verkade som att killarna tände till efter detta och pressen blev hög, intensiv och aggressiv. I den 17 min vinner vi boll efter bra press spel, bollen hamnar hos Jack som hittar Michael med en fin genomskärare och Michael rullar enkelt in kvitteringen. Stor glädje på vallen! Pressen fortsätter och i den 19 min kommer Hugo runt på högerkanten, lägger in bollen där Paul, som precis kommit in, hunnit upp i straffområdet och enkelt kan bredsida in ledningsmålet till 2-1. Ännu större glädje vilket smittar av sig på spelet. Vi spelar bra även om KFF försöker komma in bakom vår backlinje. Det är en del nervositet men killarna lyckas ta sig till halvtid med en 1 målsledning.

Vi börjar andra halvlek med boll. Och nu är killarna vakna på riktigt. Vi rullar runt bollen innan Herman får den på högerkanten och tar sig runt KFF försvaret innan han lägger in bollen till Hugo som enkelt kan rulla in den. 3-1 och vi har knappt börjat halvleken. Av någon anledning blir det omedelbart oroligt i laget och KFF får energi. Vi lyckas inte med passningar, tar dåliga beslut och är på hälarna. KFF trummar på med sitt spel och vi får inte grepp. I 55 min kommer en lyra mot våra mittbackar och första nicken blir sned, därefter halkar båda mittbackar och en KFF spelare blir fri med Böna och reducerar till 3-2. Direkt efter målet snappar Hugo upp en lös hemåt passning rundar målvakten men kommer lite långt ner och avslutet träffar stolpen vartefter vi försöker få in bollen men KFFs målis gör fantastiska räddningar och den klara målchansen rinner ut i sanden. KFF försöker trycka på men efter en dryg timmes spel börjar kraften tryta och killarna börjar långsamt hitta tillbaka i matchen även om vi är illa ute vid vissa tillfällen. Det är lite panik och vissa beslut inte helt genomtänkta känns det som. I 76 min får vi en frispark på mittplan. Efter en kort instruktion från bänken väljer vi att flytta upp laget istället för att sätta igång snabbt. Ogge lyfter in en lyra till bakre delen straffområdet där Jack kommer högst och loppnickar in bollen i, för hans sida, bortre gaveln. Från sidan upplever vi att KFF tar slut även om de kämpar hela vägen in i kaklet. Vi har ett par farliga omställningar men avsluten inte lika bra. KFF får också några avslut varav ett farligt som Böna lyckas avvärja med en lång tå. När domaren blåser av matchen efter 91 spelade min kan vi glädjas över segern och med lite tur kan det visa sig att det blir andra raka segern. Vi får se vad STFF beslutar kring den avbrutna matchen i Spånga.

Elvan: Böna, Wille, Alex E, Denniz, Trollet, Jakob, Alex S, Jack, Michael D, Herman, Hugo.

Bänken: Abdi, Paul, Gabbe, Ogge


IFK Viksjö
Kallhälls FF
Hörnor27
Avslut57
Avslut på mål52
Varningar* ej officellt21
Utvisning1

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub