Herr A

Upplands Bro United FK - IFK Viksjö 21-09-05

Vi åkte till Kungsängens IP med gott självförtroende efter de senaste matchernas positiva resultat samt väl genomförde träningar.

Kungsängens IP visade sig från sin bästa sida, sol och behaglig temperatur, denna IP är en av de bästa i distriktet och alltid kul att komma dit.

IFK var välfokuserat redan innan matchstart och killarna verkar tagit till sig att matchen börjar redan i omklädningsrummet. Vi har tidigare haft problem med att starta matcherna i en positiv anda, vilket ofta har straffat sig genom ett tidigt baklängesmål.

Redan vid avspark var det tydligt att IFK inte hade tänkt sig att hamna på efterkälken utan det var full fart direkt och första avslut på mål kom efter 15 sek. Därefter parkerade IFK på offensiv planhalva och gav inte United någon som helst ro att etablera spel. Vi var snabbare, starkare och bättre tekniskt. Vi kommer till en del chanser men lyckas inte spricka nollan initialt. United har enstaka uppstickare på vår defensiva planhalva men försvaret och vikarierande målis Eli tar enkelt hand om bollen vid dessa tillfällen. IFK spelar lugnt och metodiskt och kombinerar sig genom Uniteds försvarslinjer. Det blir emellanåt lite väl smånätt och en längre krossboll skulle kunna lösa upp spelet än mer.

I 16 min tar vi ledningen efter att Herman har snurrat på kanten. Inlägget studsar mellan flera spelare innan Johan trycker in 0-1

I 20 min utökar vi ledningen efter en hörna som tar på en United spelare och in i mål. 0-2

Därefter är vårt övertag än större och nu kommer United endast över halva plan när vi gör misstag. Tempot går ner och det sprider sig en kännsla att matchen är avgjort. Det är snälla närkamper och relativt rent spel för att vara i 7an.

I 36 min lägger Danne en sidleds pass till Alex i höger sida av straffområdet och Alex trycker in 0-3 vid första stolpen.

I 40 min placerar Simon in bollen i vänster kryss efter en hörnretur. 0-4


I halvtid är det inte mycket att prata om, det gäller om att hålla fokus och spela hela matchen.

Matchbilden är identisk med första och i takt med att orken tryter hos United så blir matchen avslagen.

0-5 kommer i 53 min efter en hörna. Johan lobbar in bollen från straffområdets högerkant, det kanske var ett inlägg

0-6 kommer i 63, återigen är det Johan som står för skyttet efter en smörpassning från Hampus

I 75 min kommer en reducering, första gången United har bollen under kontroll på vår halva blir en anfallare fri med Eli och rullar in bollen i mål. Anfallaren var väldig fri och vi väntade alla på en avblåsning som inte kom. Det är sånt som händer.

Reduceringen höjde tempen en halv grad men vi sänkte den igen i 80 min då Hampus gjorde 1-7. En kopia på Johans 0-5,

I 83 min avslutade Rasmus målskyttet i matchen genom att dunka in bollen från ca 20 m.

IFK var överlägset motståndet under hela matchen och efter ännu en vinst befäster vi vår position i topp 3 efter 3 vinster och ett kryss (Råsunda FC)

Med 4 matcher kvar och nästa mot serieledande Bro IK den 18/9 är det spännande. Råsunda FC är också med i racet och de möter Bro IK i början på oktober.

11an: Eli, Josimar, Ogge, Danne, Erik, Victor, Rasmus, Jack, Herman, Johan, Hampus

Bänken: Trollet, Simon, Alex E, Elvis


Upplands Bro United FK
IFK Viksjö
Hörnor113
Avslut
10
Avslut på mål216
Varningar

Utvisning
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub