Herr A

Qaran IKF - IFK Viksjö 21-10-06

Herrlaget åkte onsdag kväll till Knutby IP i Rinkeby för att avsluta H7B 2021 i matchen mot Qaran IKF.

Inför matchen var förutsättningarna ganska klara. Vinst för IFK skulle innebära serieseger, andra resultat skulle innebära en andra plats i serien. Det har varit regel att båda 1an och 2an i 7an går upp i sexan men man vet jo aldrig vad som kan hända.

Inför matchen handlade snacket om tre saker; Fart, Fokus, Forza.

Qaran fick börja med boll och lyfter ner bollen i vårt straffområde där det blir lite studsar innan vi får kontroll på bollen. Därefter sätter vi fart direkt med snabba pass och snabba fötter spelar vi os fram till första stora chansen i matchen. Victor får möjlighet att sätta ledningsmålet men målisen räddar. I nästa anfall kommer dock målet, Johan kliver fram på sin vänsterkant såsom vi sett många gånger förut, lägger in bollen framför mål där Hugo sprintat ifrån Qarans försvar och bredsidar in billen i öppet mål. 0-1

Qaran sätter åter igång spelet, vi erövrar bollen, Johan kliver fram på vänsterkanten lägger in bollen i bortre delen av straffområdet där det denna gång är Jack som sprungit sig fri och sätter bollen i nät. 0-2

Återigen avspark Qaran och denna gång får vi inte tag i bollen som hamnar i vårt straffområde där en Qaran spelare gå omkull efter en närkamp, domaren dömer straff och den allmänna uppfattningen på vår bänk att det inte går att ifrågasätta domarens beslut.

Är detta en möjlighet för Qaran att komma in i matchen? Jacob har bestämt sig för att hålla nollan så han räddar så klart straffen till resultatlös hörna.

Efter dessa första 5 min med full fart målchans, två mål, straffräddning är man nästan redan helt slut och tempot sänks en aning. Qaran försöker samla sig och har en del duktiga spelare, bla en mittfältare #20 med en grym träff på bollen. Han har observerat att Jacob är en offensiv målvakt och har under de nästa 5 min två avslut från långt håll, det ena slickar ribban och det andra träffar klockrent i ribban. Det blir en liten väckarklocka till IFK att fortsätta sätta press och jobba igenom alla situationer.

I 10 minuten spelar Johan fram bollen till Hugo som blir helt ren med målisen och kan enkelt rulla in 0-3.

I 14 min får vi en frispark på vänsterkanten. Rasmus kliver fram och sätter frisparken från 35 m i mål. Det finns delade uppfattningarna om den gick rakt i mål! 0-4

I 23 min kommer det en patenterat Johan löpning på vänsterkanten. Han får bollen på mittlinjen vänder bort en motståndare och kliver ner mot kortlinjen med Qaran spelare i kölvattnet, en enkel passning till Jack som kan rulla in 0-5.

I 26 är det åter Johan som spelar fram till Hugo i straffområdet, Hugo får in bollen till 0-6.

I 30 min tar Victor emot bollen med ryggen mot mål strax utanför straffområdet, Victor vänder bort motståndaren har han i ryggen och placerar in bollen i gaveln till 0-7.

I 35 min snor Johan bollan från Qarans försvar och rullar in 0-8.

I 45 min hittar Mahim, Jacob O i 5m området och Ohlsson kan lägga in 0-9.

Den första halvleken är slut och IFK har visat att man är överlägsen Qaran denna kväll.

I halvtid handlar det om att behålla fokus, fortsätta göra vår grej och inga dumheter nu när det är nära.

Qaran har självklart också pratat ihop sig och kan såklart inte vara nöjda med första 45.

Andra halvlek blir mindre målrik och Qaran har mera att säga till om. Man har ett par avslut som Jacob har bra kontroll på men annars är det en ganska avslagen match.

Jack gör 0-10 i 68 min, ett avslut som toucher en Qaranspelare träffar stolpen och rullar in.

I 85 min tilldöms vi en straff (första för säsongen?) Danne tar ansvaret och sätter straffen till slutresultat 0-11.

Domaren blåser av matchen efter 90 min och vi kan konstatera att vi är seriesegrare.

Grattis IFK


Truppen: Jacob, Eric, Josimar, Ogge, Danne, Rasmus, Victor, Hampus, Jack, Hugo, Johan.

Vid sidan: Mahim, Simon, Ohlsson


Qaran IKFIFK Viksjö
Hörnor14
Avslut210
Avslut på mål615
Varningar30
Utvisning

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub