Herr A

FC Plavi Team - IFK Viksjö 22-06-17

Sen fredagsmatch borta på Skytteholms IP, vi möter FC Plavi Team en varm kväll och det känns som sommaren är på g. Härligt

Strax innan matchstart är det en tyst minut för att hedra ordförande i FC Plavi Team som nyligen gått bort, man får visst perspektiv på sporten i dessa sammanhang och det känns viktigt att vara delaktig i hedrande av en klubb ikon.

Vi kommer igång bra, vi märker att motståndarna i inledningen väljer att falla lågt och redan efter någon minut har vi boll i mål men som tyvärr, med viss tveksamhet, blir bortdömd för offside.

Strax efter har vi en hörna där vi märker av att motståndarna definitivt är starka i sina omställningar och snabba, Jakob gör en härlig räddning och vi undviker en tidig uppförsbacke.

Vi fortsätter som vi inledde, trummar på framåt och har väldigt mycket bollinnehav. Plavi gör det trångt för oss och det gör att vi spelar runt bollen väldigt mycket men att vi inte kommer in till farliga avslut eller chanser.

De första 20 min gör vi ändå bra men vi kommer som nämnt inte riktigt till som vi vill.

Vi får en hörna efter en bra period, bollen letar sig så småningom till Eddie som sätter in bollen i mål. Härligt! 1-0

Ett tag senare och i samband med att Plavi haft en av sina omställningar så slutar det med en frispark strax utanför våra målområde, motståndaren som tar frisparken sätter den säkert i vänstra nedre hörnet och även om Jakob gör sitt yttersta så går bollen in i mål. 1-1

Vi har en tydlig majoritet av bollinnehavet och även i mängd avslut mm. men halvleken tar slut och ställningen är 1-1.

Andra går igång, klart bättre igen med fart och mer tydliga "frågor" till motståndarna och deras låga mittfält och backlinje och ett tydligt övertag till oss även fortsatt. Det är väldigt trångt på planen då i princip samtliga spelare större delen av tiden är på motståndarnas planhalva.

Tillslut får vi lite fart på kanten, vänstra, där Jack driver bollen in mot straffområdet och passar till Malle. Malle ser läget och får in bollen i mål. 2-1

Några minuter senare jobbar Johan till sig en frispark. Rasmus tar denna och den går mot mål men ändrar riktning via motståndare och vandrar in i mål. 3-1

Vi fortsätter jobba och Plavi försöker emellanåt med sina omställningar, men lyckas inte riktigt få till sitt spel och vi tar över mer och mer.

Målgörandet avslutas av Oscar, lite oklart här egentligen men Oscar är där och påverkar så bollen går in i mål. 4-1

Resterande tiden av matchen spelar vi av tryggt och vi kan inkassera tre pinnar på kontot, härligt att vinna en relativt svår bortamatch en fredag trots allt och skickliga spelare i Plavi fanns det definitivt.

Nu vänder serien och vi möter Plavi hemma lördagen den 13/8, kom och heja på oss!