Ungdomsråd IFK Viksjö

Publicerad 2018-02-13 09:31
Snart dags att sätta igång IFK Viksjös ungdomsråd!

Hej!

Det börjar närma sig årsmöte (18 mars)! Efter detta kommer ungdomsrådet att dra igång.

Lite mer info om ungdomsrådet:

Med hjälp av Malva Medin kommer IFK Viksjö att till våren starta upp ett ungdomsråd bestående av spelare i IFK Viksjö. Hur kommer detta att se ut?

Jo, ungdomsrådet ska bestå utav två stycken medlemmar, en tjej och en kille, från varje årskull från och med 10 års ålder upp till juniorlagen. Dessa ska väljas av lagen själva genom valfri demokratisk röstning och dessa omröstningar ska ske inför varje ny säsong så att det finns möjlighet för flera spelare i lagen att delta. Det är dessa spelare som rådet kommer att bestå utav. Till en början kommer även rådets ordförande ha en plats i styrelsen. Alla personer i ungdomsrådet har en röst var och dessa röster är alla lika mycket värda. Medlemmar i rådet får vara med och rösta om olika frågor, remisser eller liknande som antingen styrelsen tagit upp på sina möten eller som lagen medlemmarna representerar tar upp. Rådet ska fungera ungefär som ett klassråd i skolorna och inför varje möte då ungdomsrådets representanter ska mötas bör medlemmarna ur varje lag samlas för att ta upp eventuella åsikter och tankar som kan tas upp under rådets möte. Det är lagrepresentantens uppgift att framföra dessa åsikter och tankar på ungdomsrådets möten.

Mötena kommer att ske ca en gång i månaden och vara i IFK Viksjös klubbhus. Med hjälp av ett ungdomsråd får spelare, redan från tidig ålder, en insyn in i hur verksamheten fungerar men också en möjlighet att påverka ännu mer än idag.

Det har nu blivit dags att välja representanter! Den 18 mars vill vi senast ha namn och lagtillhörighet på de som ska vara med i ungdomsrådet. Detta ska meddelas till IFK Viksjös Kansli.

Inom kort kommer tid och datum för första mötet!"

Med vänlig hälsning, Malva Medin

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub