Match/cup

Rutiner för utbetalning av bidrag till cup

IFK Viksjö betalar varje år ut ett bidrag till alla träningsgrupper för cupspel. Vi gör detta för att det ska bli enklare för lagen att åka på cup då en del jobb med att samla in pengar till lagkassorna minskar.

Vi tycker också att det är viktigt att alla spelare får komma i väg och spela cup då det är kul och skapar minnen. Det är dock viktigt att vi alla hjälps åt med efterlevnaden av de regler och de rutiner som finns kring cupspel, vilka beskrivs nedan.

Antalet cupbidrag som betalas av IFK Viksjö till respektive träningsgrupp baseras på antal anmälda lag till St:Eriks-cupen. I de åldrar där antal matcher är valbara betalas en cup per 10-13 st matcher.

Om en träningsgrupp har anmält spel i 10+6+6 betalas alltså två cupbidrag ut.

Cupbidragen kommer betalas ut till den digitala lagkassan under årets första kvartal baserat på ovan.

När bidraget ska utnyttjas av träningsgruppen skall en kopia på cupanmälan skickas till kansli@ifkviksjo.se. Detta för att säkerställa att cupen är sanktionerad hos distriktsförbund och därmed efterlevnad av tävlingsbestämmelser. Samt även säkerställa efterlevnad av IFK Viksjös cupmanual. Alternativt kan kontakt med kansliet tas innan anmälan görs för att säkerställa ovan.

Att säkerställa sanktionering är viktigt då både föreningen och det enskilda laget kan utdömas straff för brott mot tävlingsbestämmelser vid deltagande i ej sanktionerad cup.

Om denna rutin inte följs/efterlevs kan nästkommande års cupbidrag minskas för träningsgruppen.

Belopp för bidrag

F/P 2016 – 2013 1200kr/cup

F/P 2012 – 2010 1500kr/cup

F/P 2009 och äldre 1600kr/cup

Hur många cuper och var vi kan åka på cuper hittar ni i föreningens cupmanual.

Alla cuper vi åker på måste vara sanktionerade av StFF. Vilka cuper som är sanktionerade hittar ni här: https://www.stff.se/tavling/cuper/


Matchändringar

Laget kontaktar motståndarna för att kontrollera att matchen kan flyttas till nytt speldatum/tid. Kolla därefter på kommunens bokningkalender efter lediga tider att flytta matchen till. Efter det ska en matchändringsblankett fyllas i av båda lagen som sedan skickas till Stockholms fotbollsförbund.

Kontakta domare för den flyttade matchen och försäkra er om att han har fått informationen. Vid flytt av bortamatch kontaktas bortalagets lagledare som i sin tur har motsvarande rutin i sin klubb.

StFF:s tävlingskommitté kan godkänna ändrad matchdag endast under förutsättning att föreningarna ordnar ny spelplan och att båda lagen skriftligen godkänner ny speldag. Sådan framställan görs på fastställt formulär och insändes till StFF:s kansli senast åtta dagar före fastställt matchdatum. Du får inte flytta match från våromgången till höstomgången och ej heller flytta en match så att den ligger efter sista spelomgången. Giltiga skäl för att flytta match är skolresor, lägerskolor, deltagande i skolstadslag eller distriktsstadslag eller annan anledning om ni är överens. Matchändring godkänns inte för deltagande i andra fotbollstävlingar, träningsläger eller i andra idrotter.

Matchändringsblanketten hittar du på StFF:s hemsida. Matchändringar är kostnadsfria fram till den 11 april för vårens matcher och till den 7 augusti för höstens matcher. Matchändringar som görs efter detta kan belasta lagkassan.


Matchändringsavgifter S:t Eriks-Cupen

Perioden 11/4-25/6 samt 7/8-22/10 (övriga tider är avgiftsfria)

200:-

Vid matchändring senare än 8 dagar (under samma period) 600 kr

600:-

Administrationsavgift vid uppskjuten match

800:-

Administrationsavgift om match flyttas utan StFF:s vetskap

1000:-


I bland kan det hända att förbundet skickar ut meddelande om matchändring. Det kan bero på dubbelbokning, besked från kommunen, ospelbara planer och så vidare. I dessa fall så vore det bra om ni kontaktar era motståndare för att kontrollera att de fått samma besked. Det händer tyvärr ibland att post/e-brev inte kommer fram.


Domararvoden

Vi har samlat information rörande domararvoden på en egen sida.

Rutiner för utbetalning av domar arvoden

Sommarcuper

Nedan finns en tabell över vissa populära sommarcuper som ni kan anmäla er till.

CupÅldersklasserHemsida
Gothia CupF/P 11-16 + F/P 18Gothia
Piteå SummergamesF/P 8-16Piteå
Falu Sommar CupF/P 10-16Falu
Skadevi CupF/P 12-17Skadevi
ÖrebroCupenF 10-16, P 10-15Örebro
ArosCupenF 7-16, P 7-17Aros
Hudik CupF/P 10-15Hudik
Skara Sommarland CupF/P 11-14Skara
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub