Match och cup

Matcher

Under det första året spelar alla 7 års-lagen småttingcup. Från det år man fyller 8 år så spelar man S:t Erikscupen.

Seniorlagen spelar i divisionsspel.


S:t Erikscupen

Stockholms Fotbollförbund arrangerar varje år S:t Erikscupen, där ungefär 5.000 lag från Stockholmsområdet deltar.

Anmälan till S:t Erikscupen görs på blanketter som skickas ut av kansliet. Ifyllda blanketter återlämnas till kansliet som skickar in anmälningarna. Alla lag ska anmäla sig till den åldersgrupp man tillhör. Från 10 år kan man välja olika nivåer. Spelprogram, resultat (från 9-manna) och tabell finns på www.stff.se.

Lagets spelschema kan importeras till lagkalendern och läggas ut på lagets hemsida.


Matchändringar (flytt av hemmamatch)

Laget kontaktar motståndarna för att kontrollera att matchen kan flyttas till nytt speldatum/tid. Kolla därefter på http://boka.ifkviksjo.se/ efter lediga tider att flytta matchen till. Efter det ska en matchändringsblankett fyllas i av båda lagen som sedan skickas till Stockholms fotbollsförbund.

Kontakta domare för den flyttade matchen och försäkra er om att han har fått informationen. Vid flytt av bortamatch kontaktas bortalagets lagledare som i sin tur har motsvarande rutin i sin klubb.

StFF:s tävlingskommitté kan godkänna ändrad matchdag endast under förutsättning att föreningarna ordnar ny spelplan och att båda lagen skriftligen godkänner ny speldag. Sådan framställan görs på fastställt formulär och insändes till StFF:s kansli senast åtta dagar före fastställt matchdatum.

Matchändringsblanketten hittar du på StFF:s hemsida. Matchändringar är kostnadsfria fram till den 9 april för vårens matcher och till den 6 augusti för höstens matcher. Matchändringar som görs efter detta kan belastas lagkassan.

S:t Eriks-Cupen

Matchändringsavgift tidigare än 8 dagar för perioden 10/4-25/6 samt 7/8-22/10

200:-

Matchändringsavgift vid ändring inom 8 dagar för perioden 10/4-25/6 samt 7/8-22/10

600:-

Administrationsavgift vid uppskjuten match

800:-

Administrationsavgift om match flyttas utan StFF:s vetskap

1000:-

WO-avgift samt återinträdesavgift motsvarande halva serieavgiften.

200:-

Domararvoden

Domararvoden för seniorlag samt 9- och 11-mannalagen betalas ur lagkassan. Återbetalning sker sedan från klubben mot ifylld blankett för utlägg och bifogat kvitto. Domararvoden för träningsmatcher står lagen för själva.

Ersättning för domararvoden för 5- och 7-mannalagen betalas via kansliet. Domaren lägger sitt kvitto i kanslifacket i klubbhuset.

På 5- och 7-manna betalas ingen reseersättning ut till domarna eftersom föreningen står för utbildning samt domarkläder.

Senaste inlämningsdag av kvitton för respektive räkenskapsår är 31/12, kvitton som inkommer efter det utbetalas ej. Lämna gärna in kvitton löpande under året, t.ex månadsvis. Det underlättar ekonomiuppföljningen. Vid frågor kontakta kansliet.

Föreningens egna cuper

Föreningen arrangerar ett antal cuper under åren som lagen är med och arrangerar (läs mer under obligatorisk verksamhet).

Småtting Cup

Samarrangemang med AIK, Bollstanäs och Sollentuna United för P7 och F7.

Vårcupen

Spelas i slutet av mars varje år och F/P 8 och 9 år deltar.

Pojkcupen

9-mannacup, för pojkar 11 år som provar på 9-manna samt pojkar 9 år som provar på 7-manna. Spelas efter S:t Erikscupens slut.

Tjejcup

Spelas i början på oktober, fyra åldersklasser F9, F10, F11 och F12.

Externa cuper

Föreningen betalar 1 cup/ anmält sanktanlag för alla 5-manna lag och 2 cuper/anmält sanktanlag för alla 7-manna lag. För alla 9- och 11-manna får man 1 cup/sanktanlag (dock ett högre belopp). Alla 7-årslag får en cup per 7 spelare.

Cuperna skall vara sanktionerade och vara i enligt med föreningens cupmanual som ni hittar här. För att hitta de cuper i Stockholm som är sanktionerad av StFF kan du gå in här. För cuper i andra distrikt än Stockholm (t.ex. Aros, Gothia med flera), gå in på respektives förbunds sida för att hitta vilka cuper som är sanktionerade.

Summa maximalt per cup:

F/P (7-8 år) 1000 kr/cup

F/P 9 år 1200 kr/cup

F/P 10-12 år 1500 kr/cup

F/P 13-14 år 3500 kr/cup

F/P 15-19 år 4000 kr/cup

Går bra att lämna in kvitto i efterhand, dock innan 31/12 samma år.

Sommarcuper

Nedan finns en tabell över vissa populära sommarcuper som ni kan anmäla er till.

CupÅldersklasserHemsida
Gothia CupF/P 11-16 + F/P 18Gothia
Piteå SummergamesF/P 8-16Piteå
Falu Sommar CupF/P 10-16Falu
Skadevi CupF/P 12-17Skadevi
ÖrebroCupenF 10-16, P 10-15Örebro
ArosCupenF 7-16, P 7-17Aros
Hudik CupF/P 10-15Hudik
Skara Sommarland CupF/P 11-14Skara
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub