Aktuella utbildningar

För att IFK Viksjö ska kunna bedriva en bra verksamhet för våra medlemmar, så är det viktigt att våra ledare har rätt utbildningar som går i linje med vår röda tråd, Viksjömodellen.

IFK Viksjö erbjuder flera utbildningar kostnadsfritt för våra ledare/spelare/föräldrar. Nedan ser du de utbildningar vi erbjuder för tillfället.
Längre ner på sidan hittar du beskrivningar för alla utbildningar. Är du intresserad av en utbildning som du inte är målgrupp för är du ändå välkommen att anmäla dig, men är det ont om platser så prioriterar vi i första hand den målgruppen som utbildningen vänder sig till.

DatumUtbildningMålgruppPlatsAnmälan
22/11Fler utbildningar kommer våren 2024
Kölista Tränarutbildning SvFF D

Just nu är det högt tryck på Svenska fotbollsförbundets tränarutbildning, därför finns det nu möjlighet att sätta upp sig på förbundets kölista. Här kan du skicka in en anmälan för att bli kontaktad om och när eventuella platser dyker upp på en SvFF D.


Externa utbildningar

Utöver våra egna utbildningar så erbjuder till exempel Stockholms fotbollsförbund och RF-SISU andra utbildningar, om du är intresserad av att lära dig mer. Om du hittar en utbildning du vill gå som inte är kostnadsfri, så kan du kontakta kansliet (elin@ifkviksjo.se) så kan vi se över möjligheten att föreningen står för kostnaden.

Utbildningar via RF-SISU hittar du här.
Utbildningar via Stockholms fotbollsförbund hittar du här.

Beskrivningar av utbildningarna

Leda små lirare
Denna kurs är tänkt att ge dig kunskap och insikter som är till din hjälp när du ska hålla träningar för små barn. Kvällskursen passar för alla som har med barn att göra men är speciellt tänkt för dig som är ex. förälder och tagit på dig att vara ledare för ett av föreningens lag i de yngre åldrarna. Lämplig som en första utbildning innan du startar verksamheten och innan du går din första tränarkurs.

Tränarutbildning SvFF D
Oavsett vilka motiv du har för att bli tränare, eller vilken utbildningsväg du senare kommer att välja, är Tränarutbildning SvFF D den gemensamma utbildningen alla tränare börjar med. Som deltagare får du under utbildningen en introduktion och en grundläggande förståelse om

  • riktlinjerna för svensk barn- och ungdomsfotboll
  • spelet
  • spelformer
  • ledarskap
  • fysisk träning.

Mellan två kursmoduler ska du även göra några hemuppgifter. Hemuppgifterna bygger på verksamheten i ditt eget lag. Under kursmodul 2 kommer du att få reflektera kring hemuppgifterna tillsammans med deltagare som jobbar med spelare i samma ålder som du själv arbetar med.

Läs mer om utbildningen här

UEFA C
Tränarutbildning UEFA C är den första i raden av UEFA:s tränarutbildningar och bygger vidare på innehållet från Tränarutbildning SvFF D. Som deltagare får du en helhetsbild av spelet fotboll samt fördjupad förståelse inom områdena

  • spelet
  • fotbollens ledarskap
  • fotbollsfys
  • fotbollsaktionens utförande
  • matchen.

Utbildningen arrangeras av StFF. Hittar du ett datum som du vill gå, kontakta elin@ifkviksjo.se för anmälan. Hitta aktuella datum och mer info här.

Målvaktstränarutbildning D
Förståelsen för målvaktens betydelse för laget ökar ständigt. Tränarutbildning SvFF Målvakt D sätter målvakten i fokus och syftar till att ge alla tränare som är verksamma inom spelformerna 5 mot 5, 7 mot 7 eller 9 mot 9 en grundläggande utbildning kring målvaktsspelet. Utbildningen betonar vikten av att alla barn i åldern 8 – 12 år får genomföra färdighetsövningar för målvakter och turas om att vara målvakt vid spelövningar och i matcher. Från 13 års ålder rekommenderas en successiv specialisering till målvakt. SvFF Målvakt D präglas av enkelhet, ett positivt förhållningssätt och praktiska tips.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub