Riktlinjer med anledning av coronaviruset - Uppdaterad 17/4

Publicerad 2020-04-17 13:45
Corona
Vi har fått frågor från medlemmar med anledning av coronaviruset och den rådande situation i omvärlden.

Den 16 april meddelade folkhäslomyndigheten att de anser att det är viktigt att barn och ungdomar fortsätter att röra på sig. De skriver också att risken för smittspridning inom barn- och ungdomsidrotten är liten under förutsättning att folkhäslomyndighetens råd följs i övrigt.

Det innebär att seriespelet för alla som är födda 2002 och senare kommer att påbörjas. Samtliga serier och träningsmatcher för seniorer är tillsvidare inställda/framskjutna. Träning kan dock fortsätta för seniorer.

Detta ska följas vid föreningens samtliga aktiviteter:

- INGEN ska spela eller delta i verksamheten om man har symptom

- Endast spelare och ledare får vistas på föreningens anläggning under träning och match.

- Var extra noga med handhygien

- Byt om hemma, omklädningsrummen kommer att vara låsta.

- Håll avstånd

- Visa ännu större respekt för andra människor än vanligt

- Dela inte vattenflaskor eller annan utrustning

- Inga handhälsningar

Vi vill förtydliga att varje individ och familj naturligtvis är fria att avgöra vad och vilka aktiviteter man känner sig bekväm att delta i och att vi har full förståelse för det unika läget.

Lagen har också möjlighet att lämna WO utan avgifter och kan göra det obegränsat antal matcher under vårsäsongen utan att bli utesluten ur serien. Dock så måste WO lämna senast dagen innan matchen skulle ha spelats.

Om något lag spelar bortamatch och ni upplever att riktlinjerna inte följs behöver ni givetvis inte genomföra matchen. Föreningen står i detta fall självklart för WO-avgiften.

IFK Viksjö är ansvariga för att alla råd och riktlinjer följs. Om detta inte kan följas kan föreningen behöva stänga ner verksamheten tillsvidare.

På grund av det förekommit matchfixning och olovlig betting på ungdomsmatcher så vill vi inte att några matcher filmas. Läs mer om det här: https://fogis.se/matchfixing

Vi uppmanar alla medlemmar att hålla sig uppdaterade på vilka riktlinjer som gäller:

Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub