IFK Viksjö får rätt i Mark- och Miljödomstolen runt överklagan rörande bullerplank!

Publicerad 2023-07-04 10:08
​IFK Viksjö mottog i dagarna besked om att vår överklagan nu har bifallits och att det därmed inte kommer byggas något bullerplank i närtid på Sandviks bollplan i Viksjö.

"Ett väldigt glädjande men väntat besked. Domen pekar på att många saker bör undersökas och flera steg skall vidtas från kommunens sida, innan ett bullerplank kan bli aktuellt, något som inte skedde i detta fall.", säger Mattias Lindström som är ordförande i IFK Viksjö.

Med domen i Mark- och Miljödomstolen så hävs därmed beslutet som Järfälla kommun tog och som sedan Länsstyrelsen fastställde efter överklagan från IFK Viksjö. Föreningen har under två års tid och mycket arbete därmed äntligen fått rätt. Ett beslut som är viktigt inte bara för IFK Viksjö utan även för övriga föreningar i kommunen och i hela Sverige där annars liknande fall säkert skulle bli aktuella. Med domen i Järfälla och domen i Nacka den så kallade "Boo-vallen" domen, så finns det nu två prejudicerande domar som bör hjälpa idrotten att inte riskera att hamna i kläm i onödan framledes.

"Skönt att vi nu vet med besked att ett bullerplank inte ska byggas och att kommunen därmed kan lägga de pengarna på fler och bättre idrottsytor i stället!" säger Åsa Otterbjörk, ledamot i IFK Viksjös styrelse./Styrelsen IFK Viksjö

Styrelsen IFK Viksjö
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub