Herrlaget 2019

Publicerad 2019-04-18 13:05
A lag
Herrlaget 2019
​Herrlaget har de senaste säsongerna haft det lite jobbigt. Får att ha spelat i Div 3 2015 med en relativ stabil trupp spelar vi sen 2017 i Div 5. De två senaste säsongerna har karakteriserats av stor spelaromsättning och ganska ojämna resultat sett över säsongerna. 2018 vann vi nästan alla matcher under våren och låg i topp inför hösten. Vinsterna blev dock inte lika regelbundna under hösten och vi slutade i mitten av tabellen. Inför 2019 togs nya tag och vissa strategiska beslut på klubbledningsnivå innebar att ledarstaben utökades samt spikades redan under hösten 2018.

Ledare 2019

  • Magnus Härd, Huvudtränare
  • Jamil Yousef, Assisterande tränare
  • Johan Uvhagen, Assisterande tränare
  • Stefan Olsson, Assisterande tränare
  • Nichlas Andersson, Material
  • Per Persson, Material
  • Joram Jacobsen, Lagledare

En ovanligt stor ledarstab för ett lag i division 5 vilket ger laget alla förutsättningar att lyckas under säsongen. Samtliga ledare har långa karriärer inom IFK.

Truppen har i stort sett varit klar sen december och består av ett par rutinerade rävar med många säsonger i IFK en del yngre spelare som spelat Seniorfotboll i IFK 3-5 säsonger samt en grupp uppflyttade juniorer. Majoriteten av spelarna har spelat ungdomsfotboll i IFK.

Truppens sammanställning framgår av hemsidan, klicka här

Försäsongen 2019 har gått bra, tränings- och resultatmässigt. Stor uppslutning på träningarna och enbart en förlust i försäsongsmatchandet, tyvärr kom förlusten i Stockholm Cupmatchen mot Spånga IS. Laget har spelat trevlig fotboll stundtals och har visat att man kan föra matcherna från start och vinna men man har även visat att man kan ligga under, ändra matchbilden och vinna. Resultat är en viktig faktor i seniorfotboll, och vi spelar för att tävla och vinna. Utbildning är också en viktig ingrediens i processen, i och med att många av de yngre i truppen inte har spelat seniorfotboll tidigare.

Seriespelet har precis börjat och laget inledde med en förlust borta mot FC Djursholm. Referat från denna match finns här.

Serien fortsätter under påskhelgen med match på Viksjövallen den 22/4 kl 1400. Varmt välkomna!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub