Gåfotboll

2022-06-18 i Enköping

Under en mulen lördagsmorgon som senare sprack upp i solsken begav sig 11 spelare från vår verksamhet till Enköping och anrika Enavallen för en turnering arrangerad av Uppland Walking Football League.

Vi ställde upp med ett mixlag i en turnering med totalt sex lag där vi spelade 5 matcher á 15 min vardera mot rena herrlag och några mixlag.

Starka kämpainsatser av oss mot överlag mycket bra motstånd och matcher som spelades i höga tempon.

Våra insatser resulterade i följande resultat:

En vinst, två oavgjorda och två förluster med en målskillnad på 4-5.

Detta var andra turneringen som vi ställde upp i Walking Football konceptet, som skiljer sig åt jämfört med hur vad vi tränar vanligtvis. Här hade vi en målvakt och fem utespelare istället för SvFF:s rekommendationer om sex utespelare och ingen målvakt.

Vi får se vilken väg vi tar i framtiden och vad Svenska Fotbollsförbundet kommer fram till, t ex om de kommer revidera sina rekommendationer. Men helt klart är att om vi vill tävla i turneringar med Walking Football regler måste vi även träna på det sättet. Walking Football skiljer sig rejält både i uppspels- och avslutsfas och även i regler med straffar etc. Det är uppenbart att det blir ett annat spel och tempo i Walking Football med mindre ytor än vi är vana vid. Denna turnering spelades dessutom på naturgräs vilket i sig innebar en stor skillnad mot konstgräset på Viksjövallen.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till alla som ställde upp, ni kämpade energiskt och presterade bra!

Låt oss även ta med oss att IFK Viksjö spelade oavgjort (0-0 och 1-1) mot de båda lagen som till slut gick till final, Hammarby och Svea 70+. De senare vann turneringen efter straffläggning och är Sveriges internationella representationslag i Walking Football.


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub