Gåfotboll

Fotbollsbenskydd-så väljer du rätt

I vår gåfotbollsverksamhet kan man känna sig trygg då vi tillämpar Fair Play där inga ojustheter är tillåtna. Men vissa föredrar ändå att som extra säkerhet använda benskydd. Nedan hittar du lite information kring benskydd.

Hur ska benskydd sitta i fotboll?

Benskyddets huvuduppgift är att skydda spelarens smalben och vrist, de kroppsdelar som om olyckan är framme får ta mest stryk under en närkamp och är kroppsdelarna som är mest utsatta på fotbollsplanen. När ett fotbollsskydd sitter korrekt ska det knappt kännas. Det ska omsluta smalbenet och skydda utan att vara det minsta i vägen eller skava.

Benskyddets storlek

Att välja storlek på benskyddet kan vara svårt men är ack så viktigt. Ett för stort skydd kan hämma spelet medan ett för litet inte ger dig tillräckligt med skydd. I storleksguider kan du för respektive varumärke se vilken storlek du behöver beroende på hur lång du är. Står du i valet och kvalet mellan två olika storlekar föredras ofta det mindre för att ge ett så smidigt skydd som möjligt. Tänk också på att olika varumärken kan skilja sig från varandra när det kommer till storlekar..

Olika typer av benskydd

Precis som det finns olika spelare på fotbollsplanen finns det olika tycke och smak. Därför finns det även olika typer av fotbollsbenskydd. Den vanligaste uppdelningen är utifrån om de har strumpa eller inte, sen finns det även de med ankelskydd.

Benskydd för fotboll med strumpa: Ett fotbollsbenskydd med strumpa innebär ofta ett löst skydd med en medföljande separat strumpa utan fot eller vadskydd i åtsittande modell som håller skyddet på plats vid spel. Detta är den mest populära typen av benskydd som de flesta upplever ger god komfort under spelet och sitter bra på plats även när du blir svettig eller blöt.

Benskydd med fäste: Ett benskydd med fäste består av skydd för framsidan som fästs med någon form av fästanordning som sitter fast i skyddet. Ofta med remmar i resår som fästs med kardborreband eller liknande i över- och underkant.

Benskydd med ankelskydd: Det blir idag mer och mer ovanligt att se benskydd med ankelskydd, även om de fortfarande finns. En del upplever att de ger ett extra skydd och komfort medan andra tycker de är lite klumpiga och hämmar spel och bollkontroll.

Nedan en exempelbild på en typ av benskydd, ett med fästanordning.

Md benskydd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub